Malaizijas lidmašīnas notriekšana: Noskaidrotas abildīgās personas (346)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Izmeklētāji noskaidrojuši 100 cilvēkus, kas atbildīgi par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu, Krievijas raķešu sistēmas «Buk» transportēšanu un pavēles došanu izšaut raķeti, paziņojis Ukrainas ģenerālprokurora vietnieks Dmitro Storožuks.

«Noskaidroti un identificēti visi 100 cilvēki,» viņš atklāja preses brīfingā.

Storožuks skaidroja, ka runa ir par tiem cilvēkiem, kuri piedalījās «Buk» transportēšanā, raķešu sistēmas ekipāžu un cilvēkiem, kas deva rīkojumus un pavēles.

«Izmeklēšanas ietvaros mēs neizsludinām jautājumu, kurš ir aizdomās turētais vai liecinieks. Pēc tam tiks noskaidrota katra cilvēka loma,» piebilda ģenerālprokurora vietnieks.

«Viena no versijām ir tāda, ka vairāki cilvēki pildīja noteiktus rīkojumus, nezinot, kāpēc,» atklāja Storožuks.

Viņš arī aicināja sniegt liecības tos, kuri redzēja, kā «Buk» sistēma tiek pārvietota.

Storožuks arī atgādināja, ka ir divi aizdomās turētie.

«Šodien mums ļoti interesē tā sauktā Andreja Ivanoviča ar kodu «Orions» un Nokolaja Fjodoroviča ar kodu «Delfīns» identifikācija,» norādīja amatpersona.

Starptautiskie izmeklētāji ir paziņojuši, ka Malaizijas pasažieru lidmašīna virs Austrumukrainas 2014.gada 17.jūlijā tika notriekta ar raķeti «Buk», kas Ukrainā tika ievesta no Krievijas un palaista no Maskavas atbalstīto teroristu bandu kontrolētās teritorijas.

Pēc pastrādātā nozieguma, kas prasīja 298 cilvēku dzīvības, raķešu iekārta tika atkal aiztransportēta atpakaļ uz Krieviju, atzinusi Nīderlandes vadītā Apvienotā izmeklēšanas grupa (JIT).

Komentāri (346)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu