Miris modes dizainers Karls Lāgerfelds

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Pēc slimības 85 gadu vecumā miris slavenais modes dizainers Karls Lāgerfelds, vēsta Mirror. 

Par modes ikonas nāvi pavēstījusi "Chanel" modes namam tuvu stāvoša persona. 

Pirms savas nāves Lāgerfelds pāris dienas pavadījis slimnīcā Parīzē. 

"Viņa slimība radīja bažas jau vairākas nedēļas," norādījis avots. 

Viņš arī neapmeklējis vairākus modes šovus, ko vēlējies redzēt. Slimnīcā Lāgerfelds tika nogādāts pirmdien, un nomira otrdienas rītā. 

Viņš bija pazīstams savas izteiksmīgās ārienes dēļ: melns uzvalks, sirmi mati zirgastē, cimdi un tumšas saulesbrilles. 

Pagaidām nāves cēlonis netiek atklāts.

Vācijā dzimušais Lāgerfelds bija mākslinieciskais vadītājs trim zīmoliem - Itālijas "Fendi", Francijas "Chanel", kā arī paša vārdā nosauktajam zīmolam.

"Mode un kultūra zaudējusi milzu iedvesmu. Viņš deva ieguldījumu tam, lai Parīzi padarītu par pasaules modes galvaspilsētu un "Fendi" par vienu no inovatīvākajiem Itālijas zīmoliem," sacīja luksusa preču lieluzņēmumam LVMH īpašnieks Bernārs Arno.

Sēras un līdzjūtību par Lāgerfelda aiziešanu jau sākuši apliecināt kā modes industrijas, tā politikas un kultūras jomu pārstāvji, Lāgerfelda talanta cienītāji.

"Tā ir privilēģija, ka vari teikt, ka esi strādājis ar viņu, ka esi dzirdējis viņu runājam, ka esi runājis ar viņu, ka viņš tevi ir apģērbis," sociālajā tīklā "Instagram" atzina franču aktrise un dziedātāja Vanesa Paradī.

"Karls Lāgerfelds ir neaptverama personība, tāds, kurš ir ārpus parastā," radio RTL sacīja Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs.

Foto: Vai Karls Lāgerfelds prata paredzēt, kas būs modē 

Līdzšinējā "Chanel" modes studijas direktore Viržinija Vjāra modes namā pārņems "kolekciju radošo darbu", pavēstīja uzņēmums.

Vjāra bijusi Lāgerfelda "tuvākā līdzstrādniece vairāk nekā 30 gadus", norādīja "Chanel".

"Lielākais cieņas apliecinājums, ko mēs šodien varam paust, ir tas, ka mēs turpinām iet pa ceļu, kuru viņš iezīmēja, citējot Karlu, "turpinot pieņemt tagadni un izgudrot nākotni," paziņojumā uzņēmuma tīmekļa vietnē norādīja "Chanel" modes nozares prezidents Bruno Pavlovskis.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu