LTV vadība nav zinājusi par "Russia Today" translāciju no televīzijas telpām (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Televīzijas antena. Ilustratīvs attēls.
Televīzijas antena. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Televīzija (LTV) uzskata par nepieņemamu, kā arī neatbalstāmu un neattaisnojamu praksi, ka pagājušajā nedēļā no LTV studijas ir pārraidīta intervija Krievijas televīzijas kanālam "Russia Today", liecina Latvijas Televīzijas paziņojums interneta vietnē "Facebook".

"Facebook" paziņojumā uzsvērts, ka ne Latvijas Televīzijas vadība, ne Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta vadība par to nebija informēta.

Kā vēstīts "Facebook" ierakstā, Latvijas Televīzijas praksē ir bijuši gadījumi, kad studijas un to tehnika izīrēta gan Eiropas Raidorganizāciju apvienības vajadzībām, gan citu valstu sabiedriskajām televīzijām vai citiem sadarbības partneriem.

"Taču šādi pakalpojumi tiek sniegti ārkārtīgi reti - pēdējā reize bija pirms vairākiem gadiem. Tomēr iepriekš ik reizi šādas sadarbības pamatotība tikusi izvērtēta, nodrošinot, lai tā nenodarītu zaudējumus Latvijas Televīzijas tēlam, reputācijai un nebūtu pretrunā ar mūsu vērtībām," sacīts paziņojumā.

Tāpat Latvijas Televīzijas pārstāvji uzsvēra, ka Latvijas Televīzija neuzskata par atbalstāmu un attaisnojamu praksi ļaut "Russia Today" veikt translāciju, izmantojot Latvijas Televīzijas telpas un tehniku, "īpaši laikā, kad tik ļoti svarīga ir Latvijas informatīvās telpas aizsardzība un stiprināšana".

Latvijas Televīzija "Facebook" ierakstā arī norādīja, ka patlaban ir veikta notikušā apstākļu skaidrošana un no atbildīgā darbinieka ir pieprasīts paskaidrojums.

Vienlaikus minēts, ka Latvijas Televīzija būtiski pastiprinās lēmumu pieņemšanas procedūras, kas saistītas ar studiju un studiju tehnikas izīrēšanu un satelīta sakaru nodrošināšanu trešajām pusēm, kā arī tiks pieprasīti saskaņojumi gan ar atbildīgo dienestu vadību un Latvijas Televīzijas valdi.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu