"Viņš man ir miris." Slavenais Fjodors Jemeļjaņenko par attiecībām ar jaunāko brāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fjodrs Jemeļjaņenko
Fjodrs Jemeļjaņenko Foto: AP/Scanpix

Leģendārais jaukto cīņas mākslu (MMA) smagsvars Fjodors Jemeļjaņenko sarunā ar "Sport24" izteicies par sarežģītajām attiecībām ar savu brāli Aleksandru.

Fjodors Jemeļjaņenko tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem smagā svara MMA cīkstoņiem. Arī viņa brālis Aleksandrs 36 cīņās ir spējis izcīnīt 28 uzvaras. Bet abi sportisti jau ilgāku laiku par brāļiem var tikt saukti tikai viņu pases dēļ.

Konflikts starp abiem cīkstoņiem sākās jau 2017. gadā, kad Aleksandrs publiski izteicās, ka Fjodoram apkārt ir vieni vienīgi liekuļi, kā arī apvainoja brāli par to, ka viņš nenostājās viņa pusē konfliktā ar citu krievu cīkstoni Sergeju Haritonovu. Uz šādu gājienu Jemeļjaņenko vecākais atbildēja ar publisku vēstuli, kurā savu brāli nosauca par Jūdu. Tāpat Fjodors par nepieņemamiem uzskatot daudzos Aleksandra noziegumus.

Izskatās, ka abi cīkstoņi vēl nav pat tuvu lai izlīgtu, spriežot pēc Fjodora izteikumiem: "Šobrīd Aleksandrs man ir miris. Protams ceru, ka cilvēks spēs sevi atrast."

Tāpat Jemeļjaņenko vecākais ir minējis, ka viņa brālim vispirms vajadzētu izlīgt ar tiem cilvēkiem, kurus viņš ir aizvainojis, izvarojis un apkrāpis. Kā izteicies pats cīkstonis, šobrīd vislabākā palīdzība viņa brālim esot nekā nedarīšana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Федор Емельяненко (@fedoremelianenkoofficial) on

"Zināt cik gadus es viņam jau palīdzu? Ļoti daudz. Šobrīd labākā palīdzība ir tādas nesniegšana. Cilvēkam ir pašam savs ceļš un dzīve. Vienkārši žēl cilvēku, kuri atrodas viņam blakām. Dievs dod, lai viņš atjēgtos," izteicies Fjodors Jemeļjaņenko.

Protams, atbildi no Aleksandra uz šādiem skarbiem brāļa izteikumiem ilgi nebija jāgaida. "Lai tad viņš aiziet un aizdedz svecīti par godu brāļa, kuru viņš jau ir apglabājis dzīvu, piemiņai," nievājoši par Fjodoru sarunā ar "Sport-Express" izteicies Jemeļjaņenko jaunākais.

Abi cīkstoņi joprojām veiksmīgi turpina savas karjeras cīņu sportā. Aleksandrs uzvaras bija izcīnījis savās pēdējās piecās MMA cīņās, pirms neizšķirta pret Toniju Džonsonu aizvadītā gada 18. augustā. Tiesa, pēdējo cīņu Aleksandrs aizvadīja novembra beigās, kad viņš boksa ringā nokautēja krievu spēka vīru Mihailu Kokļajevu.

Video: Aleksandrs Jemeļjaņenko pret Mihailu Kokļajevu

Tiesa, šī cīņa neizcēlās ar augstāko meistarības demonstrējumu no abu sportistu puses. Par šo dueli pasmējās arī Jemeļjaņenko vecākais, kurš apgalvoja, ka to varētu salīdzināt ar cirku, bet viņš tomēr nevēlētos aizvainot cirku.

Turpretim, Fjodors Jemeļjaņenko vēl pavisam nesen "Bellator 237" ietvaros bez problēmām tika galā ar citu MMA leģendu Kvintonu Džeksonu.

Jemeļjaņenko vecākais savā profesionālajā MMA karjerā ir aizvadījis 46 cīņas, no kurām uzvaru viņam ir izdevies izcīnīt 39, pretinieka pārākumu cīkstonis ir atzinis sešas reizes, bet viena cīņa noslēgusies ar tās anulēšanu (no contest).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu