Karalisko ģimeni "aizskāris" prinča Harija un Meganas Mārklas lēmums atkāpties no karaļnama (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas karaliskā ģimene jūtas "aizskarta" par prinča Harija un Meganas Mārklas lēmumu samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Tiek noprasts, ka pāris nav konsultējošies ar citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem, pieņemot lēmumu.

BBC karaliskās ģimenes korespondents ziņo, ka Bekingemas pili lēmums "pārsteidzis nesagatavotus". Esot sākušās sarunas par pāra nākotni, tomēr tās esot ļoti agrīnā stadijā.

Karaļnams sacījis, ka esot jātiek galā ar "sarežģītiem jautājumiem".

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka trešdien, 8. janvārī, princis Harijs un Megana Mārkla paziņojuši, ka pieņēmuši lēmumu atkāpties no karalisko pienākumu izpildes un plāno tuvākajā nākotnē sākt strādāt, lai kļūtu finansiāli neatkarīgi. Lēmums pieņemts pēc mēnešiem garām pārdomām un diskusijām. 

Pāris uzsver, ka turpinās pilnībā atbalstīt karalieni Elizabeti II, piemetinot, ka turpmāk laiku pavadīs gan Lielbritānijā, gan Ziemeļamerikā. 

Vienā no intervijām Megana atzinusi, ka viņai ir grūti sadzīvot ar nemitīgo mediju uzmanību. 

"Mēs esam nodomājuši aiziet no karaliskās ģimenes "nozīmīgo" locekļu lomas un strādāt, lai kļūtu finansiāli neatkarīgi, vienlaikus turpinot pilnīgi atbalstīt Viņas majestāti karalieni," sacīts paziņojumā. Viņi arī atklāja, ka plāno laiku pavadīt starp Ziemeļameriku un Lielbritāniju.

35 gadus vecais Harijs un 38 gadus vecā Megana ir starp karaļnama svarīgākajiem locekļiem un līdzīgi Viljamam un viņa sievai Keitai tiek uzskatīti par monarhijas nākotni.

Harijs un Megana Ziemassvētku sezonā pavadīja sešas nedēļas Kanādā, pirms tam atzīstot, ka nejūtas ērti būt mediju uzmanības centrā pēc savām kāzām 2018.gada maijā un dēla Ārčija piedzimšanas pērnā gada maijā.

Viņi arī nebija klāt karaļnama tradicionālajos Ziemassvētkos Sendringemas muižā, jo svētkus pavadīja pie Meganas mātes Dorijas Reglendas.

Sociālo tīklu lietotāji Saseksas hercogu paziņojumu jau nodēvējuši par "Megxit" ar atsauci uz "Brexit" jeb Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu