Pasaulē uzmanību iemanto latviešu blogere, kura nedzer ūdeni (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šobrīd modē ir dažādas diētas un skaistumkopšanas noslēpumi. Kā izrādās, viens no tiem ir "dzīve bez ūdens", ko piekopj arī ārzemēs dzīvojošā maratoniste un blogere Alise Miksta. Nu viņas dzīvesstils pamanīts arī ārzemju medijos. 

Lai gan Alises sociālie tīkli ir pilni ar fotogrāfijām no viņas ceļojumiem un piedzīvojumiem, viņas kontā parādās arī informācija, ko nevar pieskaitīt pie standarta vegānisma vai dažādām diētām - 2019. gada vasarā, kad viņa dzīvoja Londonā, blogere sāka dalīties ar ziņām par savu režīmu "bez ūdens", šķidrumu uzņemot ar ūdeni bagātiem augļiem. Blogeri ievērojis arī ASV medijs "Vice".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alise Miksta (@alisemiksta) on

Šī atturība no ūdens gāja roku roku ar ilgstošu "sauso badošanos", kurā Alise 24 stundas varēja neko neēst. Vienā no viņas ierakstiem blogere rakstīja, ka pirmajā reizē, kad izmēģinājusi šo metodi, viņa dienas laikā iedzērusi vien piecus malkus atdzisušas zaļās tējas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

For the first time i did 24h dry fast, (apart from 5sips of green tea around 11am when it got too cold) and I’m stoked. I didn’t feel hungry or thirsty and I was out working for 7h and walked to train station that took me just over an hour, one way. (28,000 steps ?) I can’t believe it took my dad one year to convince me that food is just another attachment and conditioning and that there are people living without water and food... crazy right?! I know, that’s what I thought! But not anymore. I think it’s crazy that we are eating, drinking and sleeping loads and that’s supposed to be normal. I’m not saying I’m quitting food and drinking water... NOT YET! ☺️ ??‍♀️ but I’m working on it ??‍♀️ . . . having blueberry, spinach smoothie and I’m going out for long run ??‍♀️ See you later, alligator! . . . . . . #vegan #rawvegan #smoothie #cleanfood #breatharian #prana #yoga #nature #fruitpower #marathonrunner #ultrarunner #veganrunner #london #dxb #mydubai #garmin #lululemon #nutribuller #latviete #latvian #explore #inspire

A post shared by Alise Miksta (@alisemiksta) on

Alise ir 30 gadus veca un agrāk dzīvoja Latvijā. Šobrīd viņa dzīvo Dubaijā. Pirms pieciem gadiem viņa devās garīgajos meklējumos uz Indiju, kur kāds guru viņai pastāstīja, ka ūdens pudeles nēsāšana ir "liela modes tendence Eiropā", piebilstot, ka "viņai tas nav jādara". 

Blogere uzskata, ka cilvēks no ūdens tikai attīrās, nevis ar to uzņem šķidrumu, tādēļ, viņasprāt, ja tiek ēsta neapstrādāta pārtika un augļi, tad ūdens nav nepieciešams. 

Neskatoties uz to, ka pēc viņas uzskatiem pudelēs pildītais ūdens ir "iespējami toksisks un netīrs", un ka oficiāli paziņojumi dzert divus litrus ūdens dienā ir "bizness un mārketings", Alise nav pilnībā atteikusies no ūdens, samazinot savu izdzertā šķidruma daudzumu par 90%. 

Kādā no ierakstiem Alise citējusi Aberdīnas universitātes zinātnieku pētījumu, kurā teikts, ka ar ūdeni pildītiem augļiem un dārzeņiem ķermenis var uzņemt šķidrumu divreiz efektīvāk nekā ar ūdeni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alise Miksta (@alisemiksta) on

Latviešu blogere gan nav vienīgā, kura dalās ar ziņām par dzīvi "bez ūdens" - arī viņa pati seko daudzām blogerēm, kuras piekopj līdzīgu dzīvesveidu. Lai gan šāds dzīvesveids cilvēkiem, kuri to ir rūpīgi izpratuši, nedara nekādu ļaunumu, ārsti un uztura eksperti gan brīdina, ka nezinātājiem tas var kaitēt veselībai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alise Miksta (@alisemiksta) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alise Miksta (@alisemiksta) on

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu