Jau vērsies policijā. Vīrieša prieku par ārzemnieču glābšanu no slīkšanas Ķīpsalā aptumšojuši līdzcilvēku komentāri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Rasistiski un naidpilni komentāri - lūk ar ko nācies saskarties Arnim Asperam, kurš pozitīvu uzslavu vietā saskāries ar daudziem nepatīkamiem izteikumiem pēc tam, kad izglābis divas alžīriešu studentes no slīkšanas Daugavā.

Notikums, kas spilgti parāda cilvēku divējādo dabu, tie var būt pašaizliedzīgi un izpalīdzīgi, kā arī naidpilni un neiecietīgi. Tas notikums sākās Daugavas pludmalē Rīgā, Ķīpsalā.

Arnis Aspers, kurš notikuma dienā veldzējās šajā pludmalē, ievēroja divas sievietes. Vēlāk noskaidrojies, ka abas sievietes ir studentes no Alžīrijas. Nemākot peldēt un esot savai kultūrai atbilstošā apģērbā, abas jaunās studentes nolēmušas pastaigāt pa ūdeni, nezinot, ka šajā peldvietā ļoti stāva grunts, ātri kļūst dziļš.

"Pēkšņi ieraudzīju, ka viņas pazūd zem ūdens, tā gaišākā vienreiz pacēlās augšup, noplātīja rokas un nedzirdēju, ka kliegtu, tad pazuda atkal," atminas Arnis.

Arnis metās glābt slīcējas, tai pat laikā piesteidzās arī glābēji, kuri jau paguva izsaukt neatliekamās palīdzības brigādi. Meiteni gaišākajā tērpā izdevās izcelt pirmo, taču tumšajā ūdenī otro sievieti Arnis uzgāja tikai ceturtajā niršanas reizē.

"Kad es ieniru, tas bija gandrīz, kā filmās rāda - viņa skatījās uz mani, bet ar mirušām acīm. Es domāju, ka viņa mani neredzēja," stāsta Arnis.

Pateicoties glābēju un Arņa ātrajai reakcijai, abas jaunās studentes ātri vien nonāca mediķu rokās. Tagad viņas ir sveikas un veselas. Šis gadījums ar divu meiteņu glābšanu beidzās laimīgi, taču šim stāstam ir arī turpinājums, kas diemžēl nav tik iepriecinošs.

Glābšanas apraksts nonāca vairākos interneta medijos. Arnis pauž savu sašutumu. Raksti bija korekti, taču lasītāju komentāri bijuši klaji naidīgi.

"Tie bija tik naidīgi, rasistiski, naidu kurinoši komentāri par šīm meitenēm, par mani, par viņu tautību," norāda Aspers.

Jūtams, ka Arnis ir patiesi sašutis par komentāros izlasīto. Viņš ziņoja gan mediju redakcijām un Valsts drošības dienestam. Pēc laika komentāri tika izņemti. Tomēr neizpratne ir palikusi.

"Es esmu bijis gan Bali, gan Indonēzijā, un tie cilvēki pret mums izturas ar cieņu. Neko sliktu nevaru pateikt par arābiem vai musulmaņu ticīgajiem, viņi ir citādi. Tikai tāpēc, ka viņi ir savādāki, tāpēc vajag šādi … nu, nezinu," neapmierinātību izsaka Aspers.

Valsts drošības dienestā "900 sekundēm" sacīja, ka viņus interesē valsts drošības jautājumi. Tāpēc viņi izmeklē gadījumus, kuros kurināts naids pret visiem kādas noteiktas rases vai ticības pārstāvjiem.

Šogad drošības dienests gan nav rosinājis vēl nevienu kriminālprocesu par rasu naida vai nesaticības rosināšanu.

Video: Noskaties sižetu!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu