Tuvojas IX Vispārējie Latviešu «Piena, Maizes un Medus svētki 2009»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2009. gada 29. augustā Jelgavā jau devīto reizi notiks Vispārējie Latviešu «Piena, Maizes un Medus svētki 2009». Svētku pamatmērķis ir popularizēt sabiedrībā veselīgu dzīvesveidu un Latvijā ražotu pārtikas produktu lietošanas nepieciešamību.

santa.sile@kultura.jelgava.lv

Piena, maizes un medus svētki nodrošina vērienīgas un aizraujošas izklaides, brīvā laika pavadīšanas programmu un ir ne tikai izklaides un atpūtas, bet arī izglītojošs pasākums. 
Svētku ietvaros jau septīto gadu notiks «RASA» Piena Paku Laivu regate, kas piedāvā iespēju katram piena lietotājam uzsākt kapteiņa, matroža vai laivu būvētāja karjeru, demonstrējot savu prasmi.

Laivas izgatavot un piedalīties regatē var ikviens interesents - gan privātpersonas, gan uzņēmumi un organizācijas. Laivas ir atļauts darbināt tikai ar cilvēka spēka palīdzību (piemēram, ar airiem, pleznām, irkļiem, plaukstām, pedāļiem). Dažāda veida motoru, saspiesta gaisa vai citu enerģijas avotu izmantošana nav atļauta.

www.kultura.jelgava.lv

Stundu pirms laivu braucieniem visiem interesentiem būs iespēja laivas apskatīt airēšanas bāzē Pasta salā, kur tās pacels enkurus. Visas komandas piedalīsies Parādes braucienā un sacentīsies ne tikai par ātrākās laivas titulu, bet arī oriģinālākā laiva, visatraktīvākā komanda, svētku atbalstītāju simpātija, labākā studentu komanda, garākā laiva, augstākā laiva. Katras komandas mājas darbs ir sagatavot nelielu savas laivas/komandas prezentāciju, kas žūrijai palīdzēs noteikt atraktīvāko komandu un oriģinālāko laivu.

Regates skatītājiem jautrību Pasta salā nodrošinās POST LAND MILK SHAKE «Post club» gaumē ar Latvijā populāru skatuves mākslinieku un DJ uzstāšanos.

Aizvadītajā gadā regates parādes braucienā un sacensībās piedalījās rekordliels dalībnieku skaits - 26 komandas. Komandas izcēlās ar savu atraktivitāti un līdzjutēju komandām krastā. Regati vērot bija atnākuši vairāki tūkstoši skatītāju, kas ar ovācijām atbalstīja regates dalībniekus, tā nosakot skatītāju simpātijas balvas ieguvēju. Dalībnieki sacentās par balvām vairākās nominācijās - ātrākā laiva, oriģinālākā laiva, skatītāju simpātija, labākā laivas tēma saistībā ar pienu un atraktīvākā komanda.

Regates pirmsākumi meklējami 2003. gadā, kad «Piena, Maizes un Medus svētku» ietvaros, pirmo reizi Latvijā uz Lielupes notika piena iepakojuma plostu parāde, kurā piedalījās 10 krāšņi dekorēti neparasti plosti, kurus uz ūdens turēja tikai un vienīgi tukšas piena pakas. Šim nolūkam tika izmantots ap 15 000 pakas.

SVĒTKU PROGRAMMA

Hercoga Jēkaba laukums
10.00 – 15.00
• Piena, maizes, medus produkti un amatnieku darinājumi
• Degustāciju konkursi: «Zemgales atzītākais medus 2009» sadarbībā ar Latvijas Biškopības biedrību, «Zemgales atzītākā rudzu maize 2009» sadarbībā ar Latvijas Maiznieku biedrību
• Jauno Zemnieku kluba akcija «Iespējamā misija MPM 09":
Skrējiens ar bērnu pēc piena
Saldā buča gotiņai
Pankūku tornis
Misija ar govi

www.jzk.lv

• Bruno Šaperona un Jelgavas Amatu skolas topošo maiznieku iemaņu un prasmju demonstrējumi
• Radošās darbnīcas bērniem, lustes un danči
• Par labu noskaņojumu rūpēsies grupa «Laikā pirms...», bērnu vokālā studija «Zelta tonis», TDA «Lielupe» un bērnu un jauniešu deju kolektīvs «Vēja zirdziņš».

Uzvaras parks
9.00 – 19.00 Parkā apskatāmas 3. Starptautiskā Smilšu skulptūru festivāla «Summer signs» 2009 ietvaros tapušās smilšu skulptūras. 400 tonnas smilšu 11 valstu lielmeistaru darbos. Festivāla tēma – Brīnumu pasaule.

22.00 Nacionālā kino festivāla «Lielais Kristaps» 2009 ietvaros dokumentālo filmu parāde:
• Dziesmu svētki
• Teodors
• Bekons, sviests un mana Mamma
• Alise
• EKS ĀMEN S
• Par dzimtenīti
• Leiputrija
• Monētas dubultportrets

Pasta sala
17.00 VII RASA Piena Paku Laivu regate 2009 piena paku laivu apskate airēšanas bāzē
18.00 Piena paku laivu parādes brauciens un ātrumbrauciens (uz Lielupes pretī Jelgavas pilij)
20.00 Regates laureātu apbalvošana

POST LAND MILK SHAKE sadarbībā ar «Post Club»
Lielā skatuve
No plkst 17.00 DJ - Agris Semēvics un Toms Grēviņš
23.00 Jenny May
1.00 «BTH»
2.00 «Electricano» 

Disco telts
No plkst. 17.00 DJ - Martin Alex, Johne, Dnitro

House music telts
No plkst. 17.00 DJ Garry Walance

ANNELS atrakcijas un Chill out zona

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu