Skaņas un gaismas objektu ekspozīcija Andrejsalā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 13. līdz 18. novembrim Andrejsalas dienvidu daļā būs apskatāma ekspozīcija Skaņas un gaismas objekti. Tajā paredzēts iekļaut orģinālu objektu kolekciju, kuras pamatā ir ideja par skulptūru, kas izmantojama neskaitāmos veidos – noskaņas radīšanai, kā interjera vai eksterjera dekors, identitātes apliecinājums, rituāla sastāvdaļa vai komunikācijas līdzeklis.

Uz elektroniskā tekstu lasītāja atskaņotu tematisku tautas dziesmu fona Andrejostas krastmalā varēs apskatīt koka un papīra konstrukcijas, kas aprakstītas ar latvju rakstiem tradicionālā un divdimensiju koda formātā. Uz oriģinālas metāla konstrukcijas novietots ledus taisnstūris, kurā iesaldētas miniatūras sudraba skulptūras, diožu lampu apgaismojumā; tērauda un organiskā stikla piramīda, kas piepildīta ar dūmiem, ziepju burbuļiem un lāzerstariem ģitārmūzikas pavadījumā; velolāpa – no velosipēdu detaļām izveidota konstrukcija, piepildīta ar grilloglēm komplektā ar ugunsperformanci; milzu skaļrunis, kas atskaņos radošā procesā radušos trokšņus; un, protams, simboliska zelta ābele jeb no industriāliem metāla atkritumiem samontēts gaismas objekts, kas itin labi var kalpot kā sēdvieta. Tas viss un varbūt vēl kāds gaišs pārsteigums gaidīs Andrejsalas apmeklētājus novembra vidū!

Ekspozīcijā piedalīsies metālmākslinieki Kārlis Ādminis un Jēkabs Voļatovskis, ģitārists Andis Grīva, ugunsperformanču lietpratējs Krišjānis Lange un elektroinstalāciju speciālists Gatis Legzdiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu