Latvijas blondīnes apgūst datora operētājsistēmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pie Latvijas Blondīņu asociācijas dalībniecēm — Marikas Ģedertes, Agneses Zeltiņas, Annas Lieckalniņas, Daces Denēvas un citām gaišmatēm — viesojās divi ar tehnoloģijām saistīti kungi — CIAO projekta koordinators Latvijā Dainis Dambenieks un «Microsoft Latvia» pārstāvis Āris Dzērvāns.

Dainis stāstīja par starptautisko projektu «Kā sievietes vecumā no 35 līdz 60 gadiem komunikācijā izmanto IT un modernās tehnoloģijas?». Pētījums parāda, ka sievietes dažādās valstīs uztver tehnoloģijas dažādi, ka viņu vecums, valodu zināšanas un raksturs ietekmē datoru izmantošanu. Pētījuma galvenais secinājums — sievietēm nav piemērots veids, kā vīrieši māca rīkoties ar tehnoloģijām, tāpēc vislabākie panākumi ir, mācoties sievietei no sievietes.

Āris Dzērvāns informēja par «Microsoft Latvia» un sociālā portāla «draugiem.lv» veikto pētījumu par datoru lietošanas paradumiem Latvijā, parādīja jaunās «Windows 7» operētājsistēmas lietošanas priekšrocības un sniedza konkrētus padomus, kā izmantot jaunāko tehnoloģiju iespējas.

Latvijas Blondīņu asociācijas vadītāja Marika Ģederte atzina: «Mūsu asociācijā apvienojošās visdažādākās sievietes — uzņēmējas, mākslinieces, mājsaimnieces. Katrai ir atšķirīga pieredze tehnoloģiju lietošanā, tomēr mūs vieno interese par visu jauno. Tāpēc priecājamies, ka «Windows 7» ļaus vēl efektīgāk un tajā pašā laikā vienkāršāk izmantot datora iespējas, turklāt latviešu valodā.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu