Mūziķi «Gada balvai» gatavo cits par citu iespaidīgākus priekšnesumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Mūzikas ierakstu «Gada balvas» ceremonija jau ir pavisam tuvu, un gatavošanās drudzis sasniedzis arī mūziķus. Konkurence par uzstāšanos šovā šogad bijusi ļoti liela, tāpēc teju vai katrs no māksliniekiem, ko sastapsim uz Latvijas Nacionālās operas skatuves, parūpējies par kādu īpašu akcentu savam priekšnesumam.

Jau tradicionāli, neizpaliks nebijušas sadarbības un īpaši «Gada balvai» izveidoti salikumi – piemēram, populārās dziesmas «Abrakadabra» izpildītāji «Musiqq» šoreiz uz skatuves kāps ar puišiem no beatbox apvienības «PeR». Raimonds Ozols sola pavisam īpašu priekšnesumu Maikla Džeksona piemiņai, kurā piedalīties speciāli atbrauks Šveicē dzīvojošais latviešu čellists, vairāku starptautisku konkursu laureāts Maksims Beitāns. Savukārt šlāgermūzikas apvienība «Patrioti LG» pasākumam sagatavojuši priekšnesumu kopā ar Eriņu ģimeni.

Arī šogad neiztiks bez īpašu mūzikas instrumentu klātbūtnes - vērienīgu priekšnesumu speciāli gada balvai sagatavojuši latviešu smagā roka pārstāvji grupa «Skyforger», kuri sadarbībā ar folkloras grupu «Auļi» sola pilnībā ieņemt skatuvi – ar 4 dūdām, 6 celmu bungām (vienas no tām – lielākās Baltijā!), kokli, ģīgu, ģitārām u.c. instrumentiem. Mazākos un ne tik mazos skatītājus priecēs Ufo, kurš ar dažiem palīgiem uz skatuves izspēlēs fragmentu no simfoniskās pasakas «Pēterītis un Vilks».

Šī gada šovs būs īpašs arī ar to, ka tajā pieredzēsim arī vairākas atkalredzēšanās - ar leģendāro hitu «Aizvējā» piekritis uzstāties blūz-roka meistars «Alis P», ar pavisam jaunu dziesmu – «Eolika». Jaunu Harija Baša dziesmu izpildīs jaunā zvaigzne Kristīna Zaharova. Pie operas «Steinway» koncertflīgeļa, protams, pats autors. Ar pirmatskaņojumu uzstāsies arī Intars Busulis.

Vēl bez pieminētajiem māksliniekiem koncertā – ceremonijā uzstāsies Aisha, «Instrumenti», Gacho & Jānis Stībelis, Kazha, «Otra puse», «Klaidonis», «Very cool people» u.c.

Pēc koncerta, kā ierasts – afterparty. Banketa viesus šogad laipni uzņems restorāns «KID», kas atrodas turpat Vecrīgā. Atmosfēru nodrošinās DJ Artūrs Mednis, un viesiem tiks piedāvāts nobaudīt arī īpašos «Gada balvas» kokteiļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu