Slaveni sportisti atklāj Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10.martā, ar pirmo sporta paraugstundu Rīgas 6.vidusskolā tika dots starts lielākajām Latvijas skolēnu sporta un prāta spēlēm «ZZ Čempionāts», kā arī akcijai «Slaveni sportisti skolās». Tās ietvaros Latvijas olimpieši un citi populāri sportisti dosies uz dažādām Latvijas skolām, lai skolēnus pievērstu aktīvam dzīvesveidam, mudinātu vairāk sportot un pieteikties lielākajām Latvijas sporta un prāta spēlēm, kas visā Latvijā notiks līdz pat 6. jūnijam.

«ZZ Čempionāta» pusfināli notiks 10 Latvijas pilsētās - Cēsīs, Jēkabpilī, Jelgavā, Dobelē, Ogrē, Talsos, Daugavpilī, Rīgā, Kuldīgā un Valmierā.

Kā jau ierasts, arī šogad par sportiskā gara un «ZZ Čempionāta» vēstnešiem izraudzīti dažādi sabiedrībā zināmi cilvēki, kuri, lai popularizētu veselīgu dzīvesveidu skolēnu vidū, akcijas «Slaveni sportisti skolās» ietvaros dažādās Latvijas skolās vadīs sporta stundas. Šogad sporta skolotāju lomās iejutīsies bokseris Arnis Ritenieks, pludmales volejbolistes Ingūna Minusa un Inese Jursone, hokeja kluba «Dinamo Rīga» spēlētāji brāļi Krišjānis, Miķelis un Jēkabs Rēdlihi, skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, basketbolisti Dita Krumberga un Aigars Vītols, vieglatlēts Jānis Leitis, futbolists Aleksandrs Vlasovs, kā arī kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici.

Latvijas olimpiskais vicečempions, skeletonists Martins Dukurs, par iesaistīšanos akcijā stāsta: «Labprāt iejūtos sporta skolotāja lomā! Manuprāt, tas ir interesanti, bet ne viegli  - strādāt ar bērniem. Priecāšos, ja mans piemērs un sasniegumi mudinās jauniešus sportot un dzīvot veselīgu dzīvesveidu!» Visi sportisti, kas piedalīsies akcijā, skolēniem ne tikai mācīs dažādus „meistarības trikus», bet arī dalīsies savos veiksmes stāstos, kā sports ir veidojis viņu dzīvi un palīdzējis gūt panākumus.

«Lai mudinātu jauniešus sportot ne tikai skolā, bet arī ārpus tās, jau ceturto gadu pēc kārtas, dodam startu skolēnu vidū iecienītajam «ZZ Čempionātam». Lielākās Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles īpašu popularitāti jauniešu vidū izpelnījušās ar netradicionālām disciplīnām un jautrām stafetēm, kas ir pa spēkam ikvienam skolēnam. Ar čempionātu «Zelta Zivtiņa» ne tikai iedrošina sportiskām aktivitātēm un stiprina klašu komandas garu, bet arī sagādā skolēniem prieku un lielisku piedzīvojumu,» stāsta «Zelta Zivtiņas» zīmola vadītāja Alise Avota.
 
Jau no 5.marta klases tiek aicinātas pieteikties lielākajām Latvijas skolēnu sporta un prāta spēlēm «ZZ Čempionāts». Līdz pat marta beigām, piereģistrējoties mājaslapā «zzcempionats.lv», 6.-8. un 10.-11.klasēm jāiesūta savs pieteikums un radošais uzdevums. Atraktīvākajiem un sportiskākajiem skolēniem ir iespēja būt starp tām laimīgajām 400 klasēm no visas Latvijas, kas piedalīsies kādā no 10 aizraujošajām pusfinālu sacensībām. Savukārt, gūstot uzvaru pusfināla sacensībās, klases varēs sevi pierādīt ZZ Čempionāta finālā jūnija sākumā Rīgā un laimēt galveno balvu – ceļojumu uz saulaino Itāliju, kā arī citas vērtīgas balvas.

«ZZ Čempionāta» vēstneši – populāri sportisti – akcijas «Slaveni sportisti skolās» ietvaros viesosies šādās Latvijas skolās:

1. Pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone  – Daugavpils Vienības skola, 16.marts
2. Vieglatlēts Jānis Leitis – Kalsnavas pamatskola, 19.marts plkst. 12.00
3. Skeletonisti Martins un Tomass Dukuri – Siguldas 1. pamatskola (datums tiks precizēts)
4. Bokseris Arnis Ritenieks – Laucienes pamatskola, 24.marts plkst. 14.00
5. Hokejisti Krišjānis, Miķelis un Jēkabs Rēdlihi – Ulbrokas vidusskola (datums tiks precizēts)
6. Basketbolists Aigars Vītols – Ķekavas vidusskola (datums tiks precizēts)
7. Kamaniņu braucējs Andris Šics – Dobeles raj. Krimūnu pamatskola, 23.marts
8. Kamaniņu braucējs Juris Šics – Dobeles raj. Gardenes pamatskola, 23.marts
9. Basketboliste Dita Krūmberga – Grobiņas ģimnāzija, 25.marts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu