Pilnībā pabeigta filmas «Sēņotāji» uzņemšana Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šomēnes pilnībā pabeigta filmas «Sēņotāji» uzņemšana Latvijā, atlikušas vien četras piefilmēšanas dienas Baltkrievijā, paralēli noris filmas montāžas darbi. Šobrīd uz nenoteiktu laiku atliktas ārzemju filmēšanas, jo filmas režisors Ivars Tontegode guvis nopietnas kājas un mugurkaula traumas. Tās gūtas saņemot karmisko sodu, kad viņam uzgāzās Starptautiskās Krišnas apziņas biedrības Rīgas draudzes jumts.

«Pašlaik grūti prognozēt, kad Tontegode būs atkal uz kājām un varēsim piefilmēt trūkstošās ainas. Visticamāk, ka Baltkrievijā filmēsim tikai vasarā. Taču paralēli sāksim montēt un visticamāk «Sēņotāji» uz ekrāniem parādīsies tematiskā laikā – vēlā rudenī,» informē Roberts Vinovskis, filmas producents un studijas «Lokomotīve» vadītājs.

Taču režisora veselības stāvoklis ir stabils un satraukumam nav pamata. «Katram latvju vīrietim ir jānosit čūska, jāuzaudzina dēls un jāiestāda ozols. Es, kā kuršu pēctecis, gribētu vēl piemetināt, ka neskatoties ne uz ko - arī pilnībā jāuzņem vismaz viena filma un jāuzceļ māja – tāda, kas nekrīt citiem uz galvas,» smejot akcentē Tontegode.

Filma «Sēņotāji» ir secīgs turpinājums īsmetrāžas filmai «Apsēstība», kas rudenī tika godalgota, kā labākā īsfilma Nacionālajā kino festivālā «Lielais Kristaps». Studijas «Lokomotīve» vadībā pārfilmēta lielākā daļa īsfilmas epizožu, kā arī būtiski papildināts tās scenārijs un filmas sižeta dinamika.

Tikko pabeigts arī filmas pirmais treileris:

«Sēņotāji» lomās: Andrejs Možeiko, Sandra Zvīgule, Dace Eversa, Anete Saulīte, Kristians Kareļins, Mareks Balmanis

Traģikomēdijas «Sēņotāji» sižets vienā rindkopā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu