Ventspilī mēģinās uzstādīt pasaules Ginesa rekordu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Šajā vasarā par godu Ventspils pilsētas 720.jubilejai Ventspils pilsētas pašvaldība iecerējusi veidot garāko ziedu paklāju pasaulē, tādējādi mēģinot uzstādīt Ginesa pasaules rekordu.

Laika posmā no 22. līdz 24.jūlijam Ventspilī, Ostas ielas promenādē iecerēts izveidot vismaz 1500 metru garu un 1 m platu nepārtrauktu ziedu paklāju. Paklāja veidošanā tiks izmantoti kopumā turpat 78 tūkstoši podiņos augošu puķu, no leduspuķēm, samtenēm, alisēm, agerātiem un heliotropiem veidojot dažādus rakstus. 

Pasākuma organizēšanai un veiksmīgai norisei ar Ventspils pilsētas domes lēmumu tiks apstiprināta rīcības komisiju, kuru vadīs Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. 

Tā kā garākā ziedu paklāja veidošana iecerēta kā dāvana pilsētai dzimšanas dienā, ikviens ventspilnieks un pilsētas viesis, kurš to vēlēsies, aicināts iesaistīties un dot savu artavu  rekorda uzstādīšanā vai kā brīvprātīgais, palīdzot izveidot garāko ziedu paklāju, vai arī iesaistoties nepieciešamo ziedu audzēšanā. Iecerēts, ka garākais ziedu paklājs būs gatavs apskatei 24.jūlijā un pēc tam būs apskatāms vēl trīs dienas – līdz 27.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu