Zaķusalas TV tornis parvērtīsies karogā un arī «zibeņos»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

18. novembrī par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai Rīgas radio un televīzijas tornis un gaismas festivāla «Staro Rīga» visaugstākais izgaismotais objekts iegūs sarkanbaltsarkanā karoga atveidu - torņa kājas ārpusē tiks apspīdētas baltā krāsā, bet kāju iekšpuse – sarkanā krāsā. 

«Staro Rīga» oficiālais uzziņu tālrunis 1188 piedāvā pasākumu karti.

Valsts dzimšanas dienā svētku apgaismojums darbosies no plkst. 17.00 visu nakti līdz pat plkst. 8.00 rītā, kad kļūst gaišs. 

Savukārt atlikušajās trīs svētku un festivāla «Staro Rīga» dienās Eiropas Savienības augstākais TV tornis tiks gaismots dažādās krāsās. Krāsu programma mainīsies aptuveni ik pēc 4 minūtēm, bet torņa  smaile būs baltā krāsā, panākot savdabīgu torņa projekciju mākoņos.

Katrā apaļajā stundā (piemēram, plkst. 18.00, 19.00) tornis vienu minūti «zibeņos». Tas tiks panākts, izmantojot tā saukto stroboskopa efektu, kad gaisma raustās.

«Esam izmēģinājuši visdažādākos variantus, kā torņa apgaismojumu labāk pielāgot festivāla šāgada tēmai «Optiskās ilūzijas». Ņemot vērā klimatisko apstākļu ietekmi, izvēlējāmies kombinēt dažādas izgaismošanas programmas, lai būtu gan svētku noskaņa, gan pārsteiguma moments,» atklāj SIA «Muzikālā dizaina grupa» mākslinieks Rauls Lorencis.

Laikā no 19. līdz 21. novembrim svētku apgaismojums tiks nodrošināts no plkst. 17.00 līdz pusnaktij.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu