<i>Lady Gaga</i> uzvar Opru Vinfriju ikgadējā «Forbes» varas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ekscentriskā dziedātāja Lady Gaga pārspējusi ASV televīzijas dīvu Opru Vinfriju un ieņēmusi pirmo vietu šā gada žurnāla «Forbes» veidotajā pasaules ietekmīgāko slavenību sarakstā.

Dziedātāja, īstajā vārdā Stefānija Džermanota, kopš pagājušā gada «Forbes» sarakstā, kurš tiek veidots, analizējot slavenību ienākumus pēdējā gada laikā, kā arī zvaigznes pieminēšanas biežumu internetā, preses apskatos, televīzijas un radio raidījumos, kā arī to, cik žurnālu vāki ir atvēlēti konkrētajai slavenībai, ir pakāpusies par četrām vietām.

Amerikāņu popzvaigzne pērn nopelnījusi 90 miljonus ASV dolāru, ieguvusi 32 miljonus fanu sociālajā tīklā «Facebook», kā arī 10 miljonus «Twitter» sekotāju.

«Lady Gaga šogad pārspēja Opru, pateicoties savai ietekmei sociālajos medijos. Viņa izmanto «Twitter» un «Facebook», lai padarītu «mazos monstrus» par neprātu, kas izraisa rekordlielus tirdzniecības apjomus un mediju uzmanību. Viņa ir labākais piemērs tam, kā slavenībām vajadzēs veidot savas karjeras gaidāmajos gados,» sacīja «Forbes» redaktore Dorotija Pomeranca.

Vinfrija, kuras slavenais televīzijas sarunu šovs pēc 25 gadu ilgas translēšanas nākamnedēļ piedzīvos savu pēdējo epizodi, šogad sarakstā ierindojas otrajā vietā. Viņa pērn nopelnījusi 290 miljonus ASV dolāru.

17 gadus vecais kanādiešu dziedātājs Džastins Bībers - jaunākais no sarakstā iekļautajām slavenībām - debitēja trešajā vietā ar pagājušā gada laikā nopelnītiem 53 miljoniem ASV dolāru. Ceturto vietu šogad ieņēma īru rokgrupa «U2», kas pērn nopelnījusi 195 miljonus ASV dolāru, savukārt piektajā vietā ierindojās sers Eltons Džons ar nopelnītiem 100 miljoniem ASV dolāru.

Ietekmīgāko slavenību desmitniekā iekļuvis arī Taigers Vudss, kantrimūzikas dziedātāja Teilore Svifta, rokgrupa «Bon Jovi», britu mūzikas producents un talantu šova «The X Factor» tiesnesis Saimons Kauels, kā arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami «Heat» superzvaigzne Lebrons Džeimss.

Saraksta jaunpienācēju vidū šogad ir dziedātāja Keitija Perija, kura ierindojās 12.vietā, britu producents un režisors Kristofers Nolans un aktrise Natālija Portmane, ieņemot attiecīgi 47. un 75.vietu.

Saraksta pirmo 100 vietu ieguvēju kopējie ienākumi šogad veido 4,5 miljardus ASV dolāru, kas ir par 200 miljoniem ASV dolāru mazāk nekā pagājušajā gadā.

«Forbes» ietekmīgāko slavenību TOP 10 - FOTOGALERIJĀ

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu