Olimpiskajam čempionam volejbolā Aldim Bērziņam pasniegta LOK goda zīme

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis šodien olimpiskajam čempionam volejbolā Aldim Bērziņam pasniedza LOK augstāko apbalvojumu – Goda zīmi, par izciliem sasniegumiem sportā, portālu «Apollo» informēja LOK.

Olimpiskā čempiona titulu Bērziņš izcīnīja 1984. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs ASV izlases sastāvā.

«Mums ir liels gods par katru Latvijas olimpieti, kurš bijis uz goda pjedestāla, īpaši uz tā augstāka pakāpiena,» pasniedzot apbalvojumu, uzsvēra Vrubļevskis.

Pēc svinīgās apbalvošanas ceremonijas Bērziņš parakstījās LOK Viesu grāmatā. No Amerikas Latviešu apvienības (ALA) viņš kā dāvanu Vrubļevskim, Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidentam Almeram Ludvikam un ģenerālsekretāram Egilam Cīrulim pasniedza suvenīru kreklus, bet LVF pārstāvji dāvināja Bērziņam zelta volejbola bumbu.

Bērziņš ar sievu Māru, un trīs dēliem Krišjāni, Miķeli un Daini Latvijā ieradušies, lai piedalītos ALA rīkotajās draudzības spēlēs starp Amerikas latviešiem un vietējām volejbola un basketbola komandām no Jelgavas, Tukuma un Valmieras. Bērziņš 45 Amerikas latviešu delegācijas sastāvā pilda galvenā volejbola trenera pienākumus, bet viņa dēli pārliecinoši spēlē Amerikas latviešu volejbola komandā, gūstot uzvaras visās draudzības spēlēs ar vietējām komandām.

Bērziņu ģimene Latvijā viesojas pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma un ir patīkami pārsteigta par Latvijā notikušajām pārmaiņām, jo īpaši sporta infrastruktūrā un aktīvās atpūtas jomā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu