«LabaDaba 2011» festivāls piedāvās vairākas radošās darbnīcas un aktivitātes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau uz doto brīdi zināms, ka «LabaDaba 2011» festivālā būs vairākas radošās darbnīcas un aktivitātes. Ar laiku tās noteikti vēl tiks papildinātas!

  • Dabas taka

Blakus aktīvajai festivāla teritorijai atrodas mežs, kurā ir daiļa dabas taka. Tā ved no vienas puses lejā pa skaistu, plašu gravu, tālāk caur mistisku mežu gar strautiņu un noslēpumainu alu. Lieliska atpūta no aktīvās programmas. Pus stundas garumā ir miera oāze  kopā ar  putniem, sienāžiem, skudrām un citiem meža iemītniekiem.

  • Sadziedāšanās

Parasti festivālos mēs atbraucam, lai klausītos, kā citi dzied, bet pagājušā gadā piedāvātā iespēja arī pašiem ļauties dziedātpriekam kopā ar dziesminieci Antu Enģeli ieguva plašu atsaucību! Nolēmām šo tradīciju turpināt un atkal doties mežā kopā uzdziedāt!

Blakus mežā ir fantastiska dabas taka ar savu strautiņu, meža alu un, protams, īpašo meža mistiku. Vienā no oāzēm aicināsim pievienoties un dziedāt līdzi. Tāpēc visus, kas paši prot spēlēt kādu instrumentu, aicinām tos ņemt līdzi LABĀ DABĀ. Dziesmu teksti būs pieejami uz vietas.

Ritmu palīdzēs uzturēt bērnu folkloras kopa no Iecavas «Tarkšķi», kuri kopā spēlē, dzied un danco jau vairāk nekā 7 gadus. Folkloras kopā darbojas aptuveni 60 bērnu vecumā no 3 līdz 19 gadiem. Kopas vadītāja ir Kristīne Karele. «Tarkšķi» spēlē dažādus mūzikas instrumentus – vijoles, kokles, dūdas, cītaru, akordeonu, mandolīnu, stabules, blokflautas, bungas un vēl dažus sitamos. «Tarkšķi» dzied latviešu tautas dziesmas, dejo dažādas pāru dejas un kadriļas, kā arī iet rotaļās.

  • Sports

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties pludmales volejbola, strītbola un futbola turnīros. Būs arī kroketa paraugdemonstrējumi, turklāt būs iespēja pašiem pamēģināt šo sporta veidu.

ugis.bisenieks@lu.lv

Komandu reģistrācija spēļu dienā, 6. augustā no plkst. 10.30 līdz plkst. 10.55 «Ratniekos» basketbola laukumā.

  • Pie dabas krūts

Interaktīva skulptūra, instalācija PIE DABAS KRŪTS, ko veido LMA tēlniecības nodaļas studenti tēlnieka Edgara Kvjatkovska vadībā – iepriekšējā gada festivāla apspriestākā aktivitātē!

  • Mākslas perons

Šeit varēs darboties gan lieli gan mazi. Taisīt lelles no audumu kolāžām, zīmēt, līmēt un visādi citādi skaisti un radoši izpausties.

  • MAIL ART radošā darbnīca

Mail art – māksla pa pastu.
Mail art vienlaikus ir mākslas objekts un ziņa, kas tiek sūtīta, izmantojot pasta sistēmu kā vienotāju. Milzīgajā Mail art sadarbības tīklā darbojas tūkstošiem dalībnieku aptuveni piecdesmit valstīs visā pasaulē. Darbnīcā būs iespēja iepazīties ar šo mākslas virzienu un pašiem piedalīties izstādes tapšanā, kas tiks izstādīta festivālā.
Darbnīcu vadīs Bolderājas grupa.

  • Jogas nodarbības

Jogas prakses mērķis ir uzturēt savu ķermeni veselu,  prātu – atvērtu un tikt vaļa no visa, kas nedod mums sasniegt savu potenciālu. Viens no veidiem kā to panākt ir caur pozu un elpošanas mijiedarbību, kas līdzsvaro spēku un elastību ķermenī un attīra organismu fiziski, mentāli un garīgi.

Viens no jogas plusiem ir ka tā neprasa nekādu speciālu aprīkojumu, vasarā pat var iztikt bez paklajīņa. Jogot zālītē, svaigā gaisā ir īsts prieks. Vēl ir būtiski, kā kaut arī joga ir ļoti dziļa un precīza zinātne, nav jāvelta visu savu laiku tam, lai sajustu pozitīvas pārmaiņas sava dzīvē. Katram ir savs ceļš, bet visi cilvēki, kas sāka regulāro praksi, pamana izmaiņas sava domāšanā.

  • Suņu «Freestyle»

Notiks aizraujoši paraugdemonstrējumi, kuros tiek iesaistīti arī skatītāji. Juglas suņu patversmē ir apmācīti kinologi ar «freestyle» apmācītiem suņiem. Šie paraugdemonstrējumi nav kā ierasts- paklausības, bet gan suņu sporta veida – «Freestyle» paraugdemonstrējumi, kuros iesaistot arī cilvēkus, izveidojas lielisks un neaizmirstams šovs!

  • Masāža
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu