Kā tiek škērdēta nodokļu maksātāju nauda

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Grīnbergs

Vēlos aktualizēt jautājumu par kāda stadiona stāvokli Rīgā, Juglā. Juglas ģimnāzijas stadions, kā citas līdzīgas iestādes, atrodas Rīgas domes īpašumā, pārziņā un bilancē.

Pievienotās fotogrāfijas varbūt nepastāsta, ka Juglas stadions ir applūdis visu 2011. gada vasaru tāpēc, ka 1) šī vasara nav bijusi skopa ar lietavām un 2) fotogrāfijā redzamā ceļa (starp jauno skolas ēku un stadionu) kanalizācijas sistēmas problēmas droši vien ir atrisinātas oriģināli, tieši novadot ūdeni stadionā.

Toties pievienotās fotogrāfijas parāda, ka Rīgas pilsētas īpašumā šobrīd ir nonācis vēl viens ezeriņš (Jugla ar tiem jau ir bagāta), kurā vasarā var veidot pīļu vairošanai labvēlīgus apstākļus. Skolas stadions nu jau tiek pārdomāti pļauts līdz pusei, tādējādi viens tā stūris, ar leknu zāli un skrejceliņu ūdenī, ir atvēlams arī biosfērai pilsētā - labu laba teritorija savvaļas zirgiem. Ir vērts ik gadu svinēt pilsētas svētkus - tā ir tik daudzveidīga!

Neviļus padomāts arī par vēja un ļaužu plūsmu caur stadiona sētu. Tā teikt, lai iekšā stadionā vakaros tiktu ne tikai izslāpuši jaunieši ar alus pakām, bet arī liela auguma suņu īpašnieki. Četriem milzu caurumiem ir piekrišana, jo maugļi ar saviem Širhaniem ir iestaigājuši takas, uz kurām samainīties varētu pat citos džungļos konfliktējošie zilonis ar degunradzi. Tie, kam pieder tikai Balū, tie stadionam tomēr iet apkārt.

Pie viena no šiem caurumiem pat gādīgi izveidoti pakāpieni, lai bērni, kam gadījumā ienāk doma paspēlēt Valda Valtera iemīļoto sporta veidu, varētu droši nokāpt līdz asfaltētam laukumam ar divu basketbola grozu paliekām. Ja tēvs ir stāstījis par Maradonu un Pelē, tad bērniem iespēju tos atdarināt jau būs mazāk - lielie vārti ir aizceļojuši stiprināt mūsu metāllūžņu nodošanas industriju. Tomēr ir arī labā ziņa - ziemā nebūs jābrauc slidot uz Vecrīgu vai Lido.

Domi gan var uzslavēt, jo tuvējās bijušās Ebreju vidusskolas (arī ar stadionu) liktenis nav tik neoriģināli un bēdīgi prognozējams - kāda bērnudārza uzņēmīgais direktors to tagad pārveido par fakultatīvajiem pulciņiem piemērotu ēku. Tomēr presē lasīju, ka, piemēram, Jaunjelgavas vidusskola stadiona pārbūve 2009. gadā ir izmaksājusi 142 000 latu. Acīmredzot Rīgas dome varēs atļauties izdot vairāk naudas, jo, šādi turpinot, no stadiona drīz vairs nekas nebūs atlicis. Varēs celt jaunu, skaistu, modernu stadionu, protams, ka par nodokļu maksātāju miljoniem.

Daži uztrauksies: Bet kur tad stundu laikā un pēc tām sportos skolas bērni, vingros par savu veselību domājošie. Kurš atbildēs šiem nepacietīgajiem un uzbāzīgajiem ļaudīm?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu