Vingrošana 40 grādu karstumā Jeb bikram joga Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bikramyoga.lv

Rīgas centrā jau pusgadu darbojas karstās bikram jogas studija. Tā ir pirmā bikram jogas studija Baltijā, kur darbojas sertificēti pasniedzēji no ASV, Zviedrijas, Dānijas un citām valstīm.

Karstā joga - tas nozīmē, ka jogas nodarbība, kura ilgst pusotru stundu, notiek 40,6 grādu lielā karstumā.

bikram jogai ir sekotāji arī Latvijā

Šo jogu iesaka arī cilvēkiem, kuri nekad nav nodarbojušies ar jogu, aerobiku, gājuši uz sporta klubiem, jo tieši siltums palīdz ķermenim veikt fiziskas aktivitātes, pasargā no savainojumiem un traumām. Ķermenis sasilstot kļūst lokanāks, ir vieglāk veikt stiepšanās vingrojumus un traumu risks nav tik liels.

Bikram jogu raksturo kā rietumniekiem piemērotu jogu ar  austrumnieku filozofiju un dzīves gudrībām. Tā ir plaši pazīstama pasaulē, kaut pastāv tikai 40 gadus.

vingrinājumu komplekss

Šīs jogas autors Bikrams Čaudrijs (Bikram Choudhury) ar jogu sāka nodarboties četru gadu vecumā, nopietni nodarbojies ar sportu, olimpiskajās spēlēs svarcelšanā ieguva zelta medaļu, bet, kad nopietnas traumas dēļ  ar sportu nevarēja nodarboties, izveidoja savu vingrojumu kompleksu un pilnībā atveseļojās. 

Apvienojot Austrumu mācību ar pieredzi, kas vairāku gadu garumā gūta, sadarbojoties ar Rietumu ārstiem un zinātniekiem Tokijas Universitātes slimnīcā, Bikrams izkopa savu jogas sistēmu līdz pilnībai. 1973. gadā Losandželosā tika atvērta pirmā Bikrama jogas studija ASV. Šādas studijas izveide tika atbalstīta valstiskā līmenī – par bikram jogas lielu atbalstītāju un atzinēju bija kļuvis ASV prezidents Niksons. Tagad ASV var atrast ļoti daudz bikram jogas centrus ar miljoniem sekotāju.

Bikrams Čaudrijs saka, ka šai jogai jūs nekad nevarat būt par vecu, par slimu, par skumju.

Bikram jogu ļoti iesaka tiem, kuri cieš no  stresa, pārslodzes darbā, neregulāras ēšanas vai pārēšanās, nepareizas stājas. Īpaši ieteicama, lai atlabtu pēc operācijām un traumām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu