Vērs priekškaru mūziklam «Pūt, vējiņi!» ar Aiju Andrejevu Baibiņas lomā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ziedonis Safronovs

11. novembrī Liepājas teātrī gaidāma šīs sezonas vērienīgākā iestudējuma - mūzikla «Pūt, vējiņi!» - pirmizrāde Dž.Dž.Džilindžera režijā. Pirmizrāde ir īpaši gaidīta, jo pie iestudējuma tiek strādāts jau kopš pavasara, kad pie aktieriem nonāca komponista Kārļa Lāča, dzejnieka Jāņa Elsberga un dramaturģes Evitas Mamajas pēc Raiņa lugas un latviešu tautasdziesmu motīviem radītie «Pūt, vējiņi!». Dž.Dž.Džilindžers darbu uzsāka septembrī. 

Daugavietis Uldis ierodas saimnieces mājās, lai lūgtu sen nolūkotās saimniekmeitas Zanes roku, taču maltuvē nejauši sastaptā bārenīte Baiba izmaina Ulda likteni...

Lai arī skatītāji pieraduši pie Dž. Dž. Džilindžera provokācijām, «Pūt, vējiņi!» veidoti klasiskā stilā.

„Nekur tālu no Raiņa aiziet nevaram un nav arī nepieciešams, jo stāsts gan formā, gan saturā ir ļoti spēcīgs. Darbība notiek Raiņa iecerētajā senatnē, tiek saglabāta senā, latviskā sajūta, zināma sintētika gan ir mūzikā – tajā var sazīmēt gan tango, gan Bregoviča ietekmi, pat krievu romanci, taču etniskais ietvars ir ļoti spēcīgs,” uzsver režisors Dž.Dž.Džilindžers. 

Ulda lomu atveidos Edgars Pujāts, bet Baibas lomā iejutīsies Aija Andrejeva vai Everita Pjata. 

Aija atzīst, ka spēlēt Baibu – tas esot ļoti liels izaicinājums un pārbaudījums, savukārt Everita saka: «Esmu bezgala priecīga un pateicīga, ka man tiek dota iespēja izstāstīt Baibas stāstu un ka man ir radusies iespēja pirmo reizi sadarboties ar Džilindžeru. Es viņam pilnībā uzticos un ar lielāko prieku ieklausos jebkurā viņa ieteikumā, aizrādījumā vai paskaidrojumā.« 

Aktieri ļoti atzinīgi izsakās par komponista Kārļa Lāča mūziku. Zanes lomas atveidotāja Agnese Jēkabsone uzsver, ka «ar šādu muzikālo materiālu strādāt ir īsta bauda. Mūzika tiešām ļoti iedvesmo un palīdz veidot tēlu». Kārlis Lācis atzinis, ka aktieru atdeves dēļ emocionāli lidojot jau visu rudeni. 

Vēl iestudējumā piedalās Kaspars Kārkliņš (Gatiņš), Egons Dombrovskis (Didzis), Signe Ruicēna vai Madara Melne (Anda), Inese Kučinska (Māte), Anda Albuže (Orta), Sigita Jevgļevska (Ciepa), kā arī citi Liepājas teātra aktieri, kas atveidos puišus un meitas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu