Foto: Mājai Rīgā sabrūk kāpņu telpa; no nama evakuēti astoņi cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Otrdien plkst.13.42 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Rīgā, Daugavpils ielā 46, dzīvojamā mājā parādījusies plaisa, atbīdījušās kāpnes un ēka var sabrukt, portālu «Apollo» informēja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

[Ziņa precizēta un papildināta!]

Viņa informēja, ka ēkas otrajā stāvā atrodas četri bērni, kuriem steidzami nepieciešama ugunsdzēsēju-glābēju palīdzība, lai izkļūtu ārā no ēkas.

Uz notikuma vietu tika nosūtītas septiņas ugunsdzēsēju glābēju automašīnas, jo pastāv draudi, ka ēka jebkurā brīdī var sabrukt. Notikuma vietā tika veikti visi nepieciešami pasākumi, lai cilvēkus izvestu no mājas.

No ēkas evakuēti 7 cilvēki - no pirmā stāva viens un no otrā stāva 6 cilvēki.

Braucot uz notikuma vietu, viena VUGD automašīna iekļuva autoavārijā, saduroties ar autobusu. Negadījumā cieta trīs autobusa pasažieri un viens ugunsdzēsējs-glābējs. Notikuma vietā strādā policisti un mediķi. Traucēta sabiedriskā transporta kustība.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs kopā ar uzņēmuma «Rīgas namu pārvaldnieks» vadību un būvniecības speciālistiem šodien apsekoja situāciju ar ēku Daugavpils ielā 46, portālu «Apollo» informēja domē.

Kā norāda speciālisti, šobrīd pašai ēkai nav tiešu sabrukšanas draudu, bet sabrukusi ir kāpņu telpa, kas atrodas atsevišķā nama piebūvē.

No nama evakuēti astoņi cilvēki, pieci no tiem tiks izmitināti pašvaldības dienesta viesnīcā Kartupeļu ielā, savukārt viena ģimene ar mazu bērnu izvēlējās apmesties pie radiniekiem.

Ēka tiek norobežota, tehniskie speciālisti veiks ekspertīzi par ēkas tālākas ekspluatācijas drošību. Visi dzīvokļi mājā ir privatizēti, un «Rīgas namu pārvaldnieks» kopā ar dzīvokļu īpašniekiem lems par ēkas turpmāko ekspluatāciju, nepieciešamajiem remontdarbiem un to izmaksām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu