Referenduma dienā arī kuriozi un spilgti momenti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bolderājas Mākslas un mūzikas skolā, kur izvietots 31.vēlēšanu iecirknis, divi iedzīvotāji vēlējušies nobalsot ar nepilsoņu pasēm. Bet tikmēr Rīgā pie 45.vidusskolas iedzīvotāji dzied patriotiskas dziesmas.

«Atnāca pāris, kur sieva ir pilsone, bet vīrs - nepilsonis. Sekojot sievas piemēram, arī vīrs vēlējās nobalsot, taču izskaidrojām, kāpēc tas nav iespējams. Savukārt cita sieviete vēlējās nobalsot ar nepilsoņa pasi, jo esot dzirdējusi televīzijā, ka šoreiz varot balsot arī nepilsoņi,» sacīja iecirkņa vadītāja Gita Komarova, ziņo aģentūra LETA.

Tikmēr Rīgā, pie 45.vidusskolas, pretējā mājā ir izlikts skaļrunis, no kura skan patriotiskas dziesmas, portālu «Apollo» informēja lasītājs Edmunds Bucenieks. Viņš pastāstīja, ka aptuveni ap plkst.14.30 balsotāji bija sanākuši kopā un dziedāja līdzi.

Kāds cits Latvijas pilsonis Rīgā par savu dalību referendumā vēlējies saņemt piecus latus, Rīgas 61.iecirknī novēroja aģentūra BNS.

Rīgā kāds balsotājs pamanījies savā pasē iegūt divus zīmoga nospiedumus, taču biļetenu otrajā balsošanas reizē vēlētājs nav ieguvis, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Vēlēšanu komisijas (RVK) vadītājs Juris Kokins.

Savukārt kādā citā vēlēšanu iecirknī Rīgā kādam balsotājam izdevies izsprukt bez pasē iespiestā zīmoga.

Kauguros kāds Polijas pilsonis mēģinājis no iecirkņa darbiniekiem noskaidrot, kā sarīkot referendumu par poļu valodu kā otru valsts valodu Latvijā, aģentūrai BNS pastāstīja 218.iecirkņa priekšsēdētājs Didzis Tolmanis.

Šodien Salacgrīvas vēlēšanu iecirknī kāda sieviete balsot ieradusies ar tukšiem pases vāciņiem - acīmredzot, viņa nebija pamanījusi, ka iepriekš pase no tiem izņemta, aģentūrai LETA pastāstīja Salacgrīvas novada vēlēšanu komisijā. Iecirknī vēlējies iekļūt arī kāds nepilsonis, taču tas laikus pamanīts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu