Amerikas Rakstnieku ģilde apbalvojusi labākos scenārijus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Amerikas Rakstnieku ģildes balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien balvu par labāko oriģinālo scenāriju ieguvusi Vudija Alena komēdija «Midnight in Paris» («Pusnakts Parīzē»), bet labākā adaptētā scenārija gods ticis kinolentei «The Descendants» («Pēcteči»).

Balvu par labāko adaptēto scenāriju dalīja «Pēcteči» režisors Aleksandrs Peins un scenārija līdzautori Nets Faksons un Džims Rašs.

Ģimenes drāma, kurā galveno lomu tēlo Holivudas zvaigzne Džordžs Klūnijs, vēsta par tēva cīņu, rūpējoties par savām divām meitām pēc tam, kad sieva pēc traģiska nelaimes gadījuma nokļuvusi komā.

Savukārt «Pusnakts Parīzē» vēsta par kādu jaunu Holivudas rakstnieku, kuram dota neparasta iespēja pavadīt laiku kopā ar saviem elkiem - Ernestu Hemingveju un Frensu Skotu Fidžeraldu - pagājušā gadsimta divdesmito gadu Parīzē.

Pēc Amerikas Rakstnieku ģildes balvu iegūšanas abām kinolentēm tiek prognozēti labi panākumi arī kinoakadēmijas «Oskara» balvas pasniegšanas ceremonijā nākamajā svētdienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu