Foto: Divi bērni Slovākijā aizdedzina 14.gadsimta pili

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Slovākijā, visticamāk, divu bērnu nevērīga rīcība ar uguni izraisījusi vērienīgu ugunsgrēku Krasna Horkas pilī, kas celta 14.gadsimtā, vēstī ārvalstu mediji.

Tiek ziņots, ka sestdien aizdegusies pērnā zāle pils pakājē, bet liesmas ātri pārmetušās uz vēsturisko ēku. Ugunsnelaimē pilnībā nopostīts pils jumts, kā arī cietušas celtnes telpas.

Pērno zāli aizdedzinājuši divi – 11 un 12 gadus veci zēni, liecina policijas sniegtā informācija.

«Uz notikuma vietu nosūtītā vienība atklāja, ka divi vietējie zēni - 11 un 12 gadus veci - mēģinājuši aizdedzināt cigaretes, taču, neuzmanīgi rīkojoties ar sērkociņiem, pielaiduši uguni pils pakājē,» Slovākijas policijas pārstāvi citē ziņu aģentūra LETA.

LETA arī vēstī, ka Slovākijas Nacionālais muzejs savā sociālā tīkla «Facebook» kontā ziņo, ka ugunsgrēks pilij nodarījis plašus postījumus, bet 90% pils vēsturisko kolekciju ir izdevies izglābt, tostarp 19. un 20.gadsimta mijā uzņemtās pils interjera fotogrāfijas.

Ar ugunsgrēku pilī cīnījās vairākas brigādes, kopumā 84 ugunsdzēsēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu