Foto: Ministri netipiskās bildēs aicina lietot Latvijas preci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Latvijas dizains ir viena no lietām, kas bez vārdiem spēj pastāstīt par valsti!» Ar šādu pārliecību otrdien, 20.martā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atklāja foto izstādi «Lietosim Latvijas dizainu!» valdības namā.

Projekta mērķis ir paust atbalstu un popularizēt Latvijas modes mākslinieku un interjera dizaineru darbus. Tajā iesaistījās valsts augstākās amatpersonas - premjers, ministri, Valsts kancelejas, Latvijas Institūta un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadība.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane: «Latvijas dizains nav tikai saražotās produkcijas apjoms, procentpunkti iekšzemes kopproduktā vai darba vietas. Tās ir arī skaistas lietas, pozitīvas emocijas un lepnums par Latvijas sasniegumiem!»

Savukārt apavu zīmola «ZoFa» īpašniece Elīna Dobele norādīja, ka veids, kā atbalstīt Latvijas dizainu, ir lietot to ikdienā. «Patiess saviļņojuma brīdis man ir tad, kad latvietis atnāk pie manis un nopērk apavus».
Izstādē aplūkojamas 16 lielformāta fotogrāfijās, kas tapušas ar fotogrāfa Jāņa Deinata un stilistes Agneses Kleinas atbalstu. Bildēs galvenā loma «Mint» mēbelēm, «Znak» tapetēm, «ZoFa» apaviem, «Maffam Freeform» krēslam, Natālijas Jansones un Aleksandra Pavlova tērpiem, «Rijada» skapītim, «Nordic Genuine» planšetdatora makam, «ArsTela» šallei, «ART Bag» velosipēda somai, «Orgamint» gultas veļai un «MammaLampa» stāvlampai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu