Jau 10 gadus kopā ar <i>iRobot Roomba</i> sadzīves robotiem*

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://irobot.lv

iRobot Roomba ir robots, kurš uzkopj grīdu bez cilvēka klātbūtnes un dara to katru dienu. iRobots ir līdzeklis tīrīšanas procesa automatizācijai, nevis ģenerālai tīrīšanai un tā galvenā priekšrocība ir tieši tīrīšanas biežums, pastāvīgi uzturot telpas tīras. iRobot Roomba ir pārbaudīts risinājums tiem, kas vēlas grīdas tīrību vēlas sajust katru dienu un tīrīšanas procesam veltīt ievērojami mazāk sava laika. Līdzīgi kā trauku mazgājamā mašīna vai veļasmašīna, iRobots ļauj cilvēkam izvairīties no monotoniem darbiem.

ASV uzņēmums iRobot jau 22 gadus izstrādā robotus, un pēdējo 10 gadu laikā ir radījis 7,5 miljonus iRobot Roomba robotu. iRobot specializācija ir tieši robotika un bez grīdas uzkopšanas robotiem uzņēmums ražo arī unikālus atmīnēšanas un cilvēku glābšanas robotus, darbojas NASA projektos, dodas zinātniskās misijās okeānu dzelmē vai kosmosā, kā arī veic citus cilvēkam bīstamus vai nogurdinošus uzdevumus. iRobot zemūdens roboti ir piedalījušies okeāna attīrīšanā no naftas piesārņojuma Meksikas jūras līcī, bet glābšanas roboti ir savākuši radioaktīvo piesārņojumu Fukušimas kodolreaktorā.

iRobot Roomba ir gudrs un praktisks robots, kas radīts darbam reālā pasaulē. Tas ir aprīkots ar unikālu, adaptīvu navigācijas sistēmu iAdapt, kas ļauj pielāgoties visdažādākajām telpām, mēbelēm un paklājiem un maksimāli iztīrīt grīdas, robotam pašam izvēloties katrai vietai piemērotāko tīrīšanas veidu. iRobots, lai nodrošinātu vislabāko kvalitāti, grīdas virsmu tīra ilgstoši, vienmērīgi, katru vietu vairākas reizes un dažādos leņķos, Sajūtot netīrākas vietas, robots tās tīra vēl vairāk. Lai kārtīgi iztīrītu īpaši lielas telpas, noteikti iRobot Roomba modeļi var darboties līdz pat 4 stundām no vietas un telpas tīrīt secīgi. Pabeidzot darbu, iRobots pats dodas uzlādēties un jau pēc 2-3 stundām ir atkal gatavs darbam.


Galvenie iRobot Roomba tīrīšanas mehānismi ir gumijas un saru birste, kas viena pret otru cieši rotējot pretējos virzienos darbojas kā slota un liekšķere, efektīvi savācot smiltis un gružus. Smalkākos putekļus iesūc robota putekļusūcējs, bet istabas kaktos un gar mēbelēm iRobots iztīra ar speciālu sānu birsti.

Atkarībā no telpu platības un cilvēku un mājdzīvnieku skaita, iRobot piedāvā dažādus risinājumus. Vienkāršākie iRobotu modeļi tīra visas telpas kopā un ir piemēroti līdz 3 savienotu telpu (apmēram 60 m2) tīrīšanai. Pārējie iRobot Roomba modeļi telpas tīra secīgi – vienu istabu pēc otras un tādā veidā kvalitatīvi iztīra vel vairāk telpu, lielākā platībā un sarežģītākā konfigurācijā.

Jebkurš iRobot Roomba modelis ir paredzēts gan cieto grīdu, gan vidēji garas spalvas paklāju tīrīšanai un tie ir pietiekoši veikli lai pārvarētu 1,5 – 2,0 cm augstus šķēršļus. iRoboti ir aprīkoti ar desmitiem sensoru, kas sajūt tīrāmo vidi – pirms šķēršļiem iRobots samazina ātrumu, izvairās no pakāpieniem, un sajūtot uz zemes vadus, griež savas birstes pretējā virzienā, lai atbrīvotos no tiem. Ikviens iRobot Roomba modelis savāc ikdienas netīrumus: gan smiltis, gan gružus, gan matus, gan dzīvnieku spalvas, bet ja mājās mājdzīvnieku spalvas ir garākas un daudz, labāk izvēlēties jaunākos 700. sērijas iRobot Roomba modeļus, kas ir universālākā un tehnoloģiski visaprīkotākā iRobot Roomba paaudze.

Vairāk informācijas:

www.iRobot.lv

Twitter.com/MansRobots

Facebook.com/MansRobots

Draugiem.lv/MansRobots


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu