Ķīpsalā apskatāmas neparastas radības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmoreiz pasākumā «Pūkainās dienas Ķīpsalā 2012», kas notiks 7. un 8. aprīlī, apmeklētāji varēs aplūkot ļoti retus eksotiskos mājdzīvniekus – milzu gliemežus un Ārfrikas pundurežus. Interesenti varēs arī iegūt plašu informāciju par šo un citu reto eksotisko mājdzīvnieku turēšanu un kopšanu.

Milzu gliemezis – ideāls mājdzīvnieks aizņemtiem cilvēkiem
Izstādē būs aplūkojamas 12 dažādas milzu gliemežu sugas, tostarp būs arī tādas, kas ir retums pat visā pasaulē. Izstādē būs aplūkojami gliemeži, kuru izcelsme ir gan Āfrika, gan Kuba, gan Skotija, gan arī Rietumeiropa. Atkarībā no sugas milzu gliemežu izmērs var sasniegt pat 20 cm!

Gliemežu ir vieni no jaunākajiem eksotiskākajiem mājdzīvniekiem, kādi ir pieejami Latvijā. Kā mājdzīvnieki Latvijā pārsvarā tiek turēti pasaulē vispopulārākās sauszemes milzu gliemežu sugas Achatina fulica  pārstāvji, un vairums pat nezina, ka ir citi vēl skaistāki sauszemes gliemeži.

Gliemezis ir ideāls mājdzīvnieks aizņemtiem cilvēkiem, jo tos ir viegli uzturēt, nav nepieciešams tērēt daudz laika un naudas. Gliemezis būs ideāli piemērots arī tiem, kas dzīvo mazos dzīvokļos. Turklāt, ja ir plānots doties atvaļinājumā, gliemezi droši kādu laiku var atstāt vienu – ar viņu nekas nenotiks. Turklāt gliemeži nekož. Gliemežus var turēt arī alerģiski cilvēki. Tiem nav vajadzīga arī specifiska barība, gliemeži ēd gandrīz visus augļus un dārzeņus, bet dažu sugu pārstāvji ēd pat piena produktus un gaļu. Nebrīvē sauszemes gliemeži dzīvo 5–7 gadus un gandrīz nemaz neslimo.

Adatainie mājdzīvnieki – Āfrikas pundureži
Lielvārdes Eksotisko dzīvnieku audzētava šogad izstādē Ķīpsalā rādīs ļoti retus eksotiskos mājdzīvniekus – āfrikas pundurežus dažādās krāsās, kā arī Āfrikas susurus un Āfrikas lielastes.

Pundureži kā mājas mīluļi ļoti populāri ir kļuvuši ASV un Lielbritānijā. Āfrikas pundurezis ir radies salīdzinoši nesen, aptuveni pirms 20 gadiem ASV. Pundurezītis ir Alžīrijas eža un savvaļas Āfrikas pundureža hibrīds. Tie ir četras reizes mazāki par mums zināmo Eiropas ezi. Tos baro ar kaķu barību, taču dabā eži ēd kukaiņus, tārpus, gliemjus, un nebrīvē tiem vajadzīga vismaz vistas vai liellopu gaļa. Lai pundureži justos labi, tiem jānodrošina arī siltums vismaz divdesmit grādu.

Lielvārdes Eksotisko dzīvnieku audzētavai būs arī dažādi grauzēji un mājputni: 9 dažādu šķirņu jūrascūciņas, tostarp garspalvu jūrascūciņas, kuru spalva  var sasniegt pat 30 cm, kā arī būs ekskluzīvā Skinny jeb kailā jūrascūciņa. Būs arī plikās žurciņas, Silver degu, adatpeles, dažādu krāsu dekoratīvie baloži un vistas.

Kā zināms, 7. un 8. aprīlī Ķīpsalā notiks «Pūkainās dienas Ķīpsalā 2012». Būs suņi, kaķi, citi dzīvnieciņi un Lieldienu jampadracis! Pirmo reizi Lieldienu jampadracī visas izklaides un piepūšamās atrakcijas bērniem būs bez papildu maksas! Būs arī lielās šūpoles, olu kaujas un citi Lieldienu prieki, kā arī tikšanās ar iemīļotiem pasaku tēliem!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu