«Ēdelīgais kāpuriņš» bērnu priekam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Bērnu grāmatu ilustratoram un autoram Erikam Karlam 25.jūnijā 82. dzimšanas diena, tāpēc godinām viņu, iepazīstinot lasītājus ar latviski tulkoto, nupat iznākušo autora darbu «Ēdelīgais kāpuriņš».

Eriks Karls (Eric Carle) ir atzīts un iemīļots, kā lielisks ilustrētu un attīstošu bērnu bilžu grāmatu autors. Viņa vispopulārākais darbs «Ēdelīgais kāpuriņš» ir burtiski izēdis savu ceļu pie miljoniem bērnu visā pasaulē. Grāmata tulkota vairāk kā 50 valodās, ieskaitot, krievu, spāņu, ķīniešu, franču,  un pārdoti vairāk kā 103 miljoni šīs grāmatas eksemplāri.  Ik minūti pasaulē pārdod 1 grāmatas eksemplāru. Grāmata ir saņēmusi neskaitāmus apbalvojumus,ieskaitot Amerikas Grafiskās Mākslas institūta balvu. «The New York Times» nosaukusi šo par vienu no desmit labākajām bilžu grāmatām 1969.gadā

Eriks Karls radījis vairāk kā 70 brīnišķīgas  grāmatiņas pašiem mazākajiem lasītājiem. Grāmatu kolāžu tehnikā veidotie attēli runā paši. Dabas norises ir galvenā stāstu tematika. Grāmatas ir ne tikai skaistas un interesantas, bet arī attīstošas un izglītojošas. Tas lasot bērni nemanot uzzina daudz ko jaunu, apgūst jaunus vārdiņus, nedēļas dienas, krāsas, ciparus. Grāmatas ir vienkāršas vārda labākajā nozīmē- bērniem viegli uztveramas un saprotamas. Vispazīstamākā ir grāmatu par «Ēdelīgu kāpuriņu» (The very hungry caterpillar). Grāmatiņa tapusi 1969. gadā, bet joprojām tiek atzīta par vienu no labākajām bērnu grāmatām pašiem jaunākajiem lasītājiem.

E.Karla mākslas darbi ir veidoti kolāžas tehnikā no paša rokām krāsota papīra, kas tiek griezts un slāņots. Arī bērniem patīk veidot kolāžas un iknedēļas autors saņem simtiem vēstuļu ar bērnu darbiņiem.

Lasītāju atsauksmes:
 «Ēdelīgais kāpuriņš burtiski izgraužas cauri grāmatas lapā tieši bērnu sirsniņās» /Manuela mamma

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu