Foto: Protests pirms «Krājbankas» bankrota lietas izskatīšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Paužot neapmierinātību ar situāciju, kādā nonākusi «Latvijas Krājbanka» («Krājbanka»), šorīt pie Rīgas apgabaltiesas, kurā plānots skatīt bankas bankrota lietu, piketē aptuveni 20 cilvēku.

Kā novēroja aģentūra LETA, pārsvarā piketētāji ir vidējās un vecākās paaudzes vīrieši. Protestētāji tur rokās transparentus, uz kuriem rakstīts «Noguldītāji dziļā fuktukā», «FKTK, ejiet slaukt govis!», «FKTK nejēgas vai nelieši», «Kas par mežonīgu grābšanu - KPMG» u.c.

Uz viena no transparentiem aplēsti valsts zaudējumi «Bankas Baltija» lietā - 238 miljoni latu, «Parex» lietā - 800 miljoni latu, bet «Krājbankas» lietā - 333,72 miljoni latu.

Piketētāji stāv mierīgi un īpašu uzmanību sev nepievērš. Piketu uzrauga seši policisti.

Kā novēroja aģentūra LETA, «Krājbankas» bankrota lietas dalībnieki, dodoties uz tiesas sēdi, piketētājiem uzmanību nepievērsa.

LETA jau ziņoja, ka šodien Rīgas apgabaltiesa plānojusi sākt skatīt pērn par maksātnespējīgu atzītās AS «Latvijas Krājbanka» («Krājbanka») bankrota lietu.

Tāpat plānots skatīt virkni sūdzību, kas tiesā iesniegtas saistībā ar «Krājbankas» administratora - SIA «KPMG Baltics» rīcību un kurās lūgts arī atcelt to no administratora pienākumiem.

Sūdzības iesnieguši bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis, SIA «Veiksmes līzings», Mārtiņš Zalāns, SIA «Travelvia», SIA «Izdevniecība žurnāls Santa»», SIA «WK Corporate Services Ltd.». Šīs sūdzības tiesa pieņēmusi skatīšanai.

Pēc neoficiālas informācijas, tiesā par administratora rīcību vērsušās vēl vairākas personas.

LETA jau ziņoja, ka iepriekšējā tiesas sēde «Krājbankas» bankrota lietā bija kupli apmeklēta. Uz tiesas sēdi bija pulcējies liels skaits interesentu - juristi, studenti -, kā arī par to bija liela mediju interese. Tiesas procesā piedalīties tika aicināti vairāki «Krājbankas» pārstāvji, tostarp Ivars Priedītis, Vladimirs un Aleksandrs Antonovi un virkne citu personu. Paši Antonovi uz sēdi nebija ieradušies, bet Vladimirs Antonovs savu interešu aizstāvību uzticējis advokātam.

Šajā lietā obligāta dalība ir bijušajam «Krājbankas» līdzīpašniekam un padomes loceklim Vladimiram Antonovam. Laikraksts «Dienas Bizness» iepriekš vēstīja, ka Antonovs ir iesniedzis sūdzību tiesā ar lūgumu atcelt «KPMG Baltic» no administratora pienākumu pildīšanas, jo administrators rīkojas tā, lai panāktu agresīvu bankas bankrotu.

Pats «KPMG Baltics» līdzšinējās dažādu personu plānotās aktivitātes saista ar viņu vēlmi izdarīt spiedienu uz tiesu un kategoriski noraida.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa 2011.gada 23.decembrī «Krājbanku» pasludināja par maksātnespējīgu.

«KPMG Baltics» tiesā iesniedza pieteikumu sākt «Krājbankas» bankrotu.

Administrators rosināja sākt «Krājbankas» bankrotu, jo tas secināja, ka neviens no saņemtajiem četriem «Krājbankas» sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Līdz ar to 21.februārī Finanšu un kapitāla tirgus komisija nolēma apstiprināt bankas maksātnespējas risinājumu - bankas bankrota procedūru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu