Cunami Japānā: zēns, kurš zaudēja visu, piedzīvo pamatīgu pārsteigumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Kāds pusaudzis no Japānas, kurš 2011.gada 11.marta postošo stihiju rezultātā zaudēja mājas un visu viņam piederošo, piedzīvojis pamatīgus pārsteiguma brīžus, atgūstot savu futbola bumbu, kura bija aizceļojusi līdz Aļaskai.

ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras administrācijas (NOAA) pārstāvji norādījuši, ka uz atrastās bumbas, kas kopā ar citiem atkritumiem aizskaloti Klusajā okeānā, bijuši viņa iniciāļi, ziņo ārvalstu mediji.

Bumbu Aļaskas līcī atradis kāds vīrietis, kurš pārmeklējis pludmali. Viņa sieva, kas pēc tautības ir japāniete, sazinājās ar 16 gadus veco Misaki Murakami. Pāris tuvākajās dienās plāno bumbu nosūtīt tās īpašniekam.

Pats Murakami par atradumu ir ļoti pārsteigts un ir pateicīgs, ka viņa bumba atrasta vairāk nekā 5000 kilometru attālumā no tās sākotnējās atrašanās vietas.

«Tas bija pamatīgs pārsteigums. Nekad nevarēju iedomāties, ka mana bumba ir nokļuvusi līdz Aļaskai, » telekanālam NHK sacījis Murakami.

«Es cunami dēļ pazaudēju visu. Tagad esmu iepriecināts. Es vēlos teikt lielu paldies cilvēkiem, kuri atrada manu bumbu,» priekā ar telekanāla žurnālistiem dalījās pusaudzis.

Cunami rezultātā tika izpostīta viņa māja un aizskalots viss, kas tajā atradās - visas mēbeles un piemiņas lietas.

Bumba, uz kuras bijušie klasesbiedri bija uzrakstījuši vēstījumu puisim, Murakami saņēma 2005.gadā, kad pārgāja mācīties uz citu skolu.

Pēc postošā cunami Klusajā okeānā nokļuva dažādi priekšmeti, atkritumi un gruveši, kuri mēroja ceļu pāri okeānam,

NOAA februārī ziņoja, ka atkritumi Aļaskas, Kanādas, Vašingtonas un Oregonas krastus varētu sasniegt ap 2013. un 2014.gadu, taču daži priekšmeti līdz Aļaskai nonākuši jau šogad.

Deivids Baksters - vīrietis, kurš atrada bumbu, sacījis: «Kad pirmo reizi ieraudzīju bumbu, biju ļoti saviļņots, nodomājot, ka tā varētu būt nākusi no cunami zonas.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu