Zausajevs: atpelnīt ieguldītos līdzekļus dragreisā nav iespējams

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē svētdien tika aizvadītas Latvijas Dragreisa Čempionāta pirmā posma sacensības «Discomania Drag Meeting 2012», kurā uzvaras laurus PRO klasē plūca Ilmārs Zausajevs. Vēl pirms sacīkstēm Ilmārs sarunā ar «Apollo» pastāstīja par sezonas plāniem un atrādīja spēkratu (bildēs), ar kuru gan viņš trasē nedosies.

«Šī ir 2001. gada «Chevrolet Corvette», nedaudz pārtaisīta, bet ne es ar to braukšu sacensībās, ar to brauks mana draudzene Liene Vahitova, bet pats startēšu PRO klasē ar «Audi»,» norāda sportists.

Par savu «Audi» Ilmārs stāsta: «Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, auto vizuāli nebūs mainījies, taču tehniski nedaudz gan. Tie ir nenozīmīgi sīkumi, kas nāks klāt,» saka braucējs, kura plānos ietilpst startēr arī ārpus Latvijas.

«Startēšu Latvijā, Igaunijā un skatīsimies, kur varam aizbraukt uz ārzemēm, lai piedalītos komercsacensībās, bet pagaidām nav skaidrības. Runājam ar ukraiņiem un poļiem, bet vēl nav konkrēti datumi zināmi. Ja runājam par atbalstītājiem, tad tie ir palikuši praktiski tie paši, kuri bija pērn.»

Sportists norāda, ka ar dragreisu pelnīt naudu pie mums nevar un tas drīzāk ir hobijs.

«Pie mums atpelnīt ieguldītos līdzekļus dragreisā nav iespējams, jo balvu fonds ir pārāk mazs, pat riepas nevar «atsist», bet paldies Dievam, ka tās turās kādas divas, trīs sezonas. Nav tā kā driftā, kad pēc pāris braucieniem maini nost uz jaunām. Ja spolē, tu dragreisā zaudē, un, ja izdodas startā nespolēt, tad riepas arī ilgāk kalpo. Taču jāatzīst, ka trakākais ir motora resurss un tā uzturēšana. Ne tikai motora, arī ātrumkārbas. Šeit arī parādās tās izmaksas.»

«Man ir dārgas izmaksas uz posmu, bet domāju, ka cenā līdz 150 latiem var iekļauties. Tas ir ar nosacījumu, ka tev ar auto viss ir kārtībā un nav jāiegulda papildus līdzekļi,» saka Ilmārs, kurš ir gandarīts, ja uz starta izdodas tikt visiem labākajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu