Ukrainā vērienīgs terorakts: vismaz četri spēcīgi sprādzieni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas pilsētā Dņepropetrovskā piektdien nogranduši četri spēcīgi sprādzieni. Atsevišķi mediji ziņo jau par 10 sprādzieniem pilsētas centrā dažu stundu laikā.

Pirmais spridzeklis eksplodējis ap plkst.11.50 (pēc Latvijas laika) pie tramvaja pieturas, kas atrodas līdzās Operas teātrim pilsētas centrā. Šajā sprādzienā cietuši pieci cilvēki, ziņo Krievijas mediji.

Pēc 40 minūtēm netālu no dzelzceļa stacijas eksplodējis otrs spridzeklis. Šajā sprādzienā cietuši septiņi cilvēki.

Trešais sprādziens noticis parkā, kur cietis viens cilvēks.

Savukārt ceturtais sprādziens nograndis arī pie tramvaja pieturas, netālu no vietas, kur eksplodēja pirmais spridzeklis. Šajā sprādzienā cietušo, par laimi, nav.

Jaunākā oficiālā informācija liecina, ka kopumā cietuši 29 cilvēki, no kuriem deviņi ir bērni. 12 guvuši nopietnus ievainojumus.

Tie ziņots, ka uz Dņepropetrovsku devies Ukrainas iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko. Savukārt Dņepropetrovskas apgabala prokurors ierosinājis kriminālprocesu par teroraktu.

Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka nepilnas stundas laikā viens pēc otras notikušas četras eksplozijas, taču vietējie žurnālisti vēsta, ka sprādzieni turpinājušies arī pēc ministrijas paziņojuma izplatīšanas. Saskaņā ar neoficiālu informāciju pilsētā eksplodējuši jau desmit spridzekļi, vēstī LETA.

Saskaņā ar pagaidām neapstiprinātām ziņām dažādās pilsētas vietās notikuši vēl seši sprādzieni.

Drošības spēki Dņepropetrovskā sākuši īstenot ārkārtas pasākumus. Neilgi pēc pirmajiem sprādzieniem pārstājuši darboties mobilie tālruņi.

Milicija tikmēr sākusi visu atkritumu urnu pārbaudi, no notikumu vietas vēsta laikraksta «Segodņa» korespondents. Tiek pārbaudīti arī cilvēki ar mugursomām un aizdomīgiem saiņiem.

Vairākās ielās, kas ved uz galveno staciju, ir bloķēta satiksme.

Kā mikroblogošanas vietnē «Twitter» ziņo aculiecinieki, pilsētas ielās parādījušies bruņutransportieri.

Pēc sprādzieniem Dņepropetrovskā sākusies panika. Skolās pārtrauktas stundas, un bērni atlaisti mājās. Veikali tiek slēgti, un apstājusies sabiedriskā transporta kustība, ziņo LETA.

Tikusi evakuēta pilsētas centrālā stacija, un tur ieradušies sapieri ar suņiem.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju, evakuācija veikta, reaģējot uz anonīmu tālruņa zvanu, kas saturējis brīdinājumu, ka pēc dažām minūtēm stacija «uzlidos gaisā». Taču informācija par stacijas mīnēšanu nav apstiprinājusies.

Vilcieni, kas atradās ceļā uz Dņepropetrovsku, apturēti priekšpilsētās. Uz nenoteiktu laiku apturēta arī vilcienu atiešana no centrālās stacijas.

Kontrolētas tiek arī automašīnas, kas iebrauc un izbrauc no pilsētas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu