Līdz jūnijam jautrie ministru foto apskatāmi «Spicē»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piedzīvot Latvijas dizainu līdz pat jūnija sākumam būs iespējams tirdzniecības centrā «Spice». Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Latvijas Institūta oriģinālajā projektā «Lietosim Latvijas dizainu!» lielformāta fotoattēlos neierastās situācijās redzami valdības ministri un citas valsts amatpersonas, tērpjoties Latvijas modes dizaineru tērpos un lietojot vietējo dizaineru interjera priekšmetus.

LIAA direktors Andris Ozols, kura vadītā iestāde daudziem dizaineriem un radošās industrijas pārstāvjiem palīdzējusi veicināt konkurētspēju un apgūt ārvalstu tirgus, saka: «Mūsu dizaineru sniegums ir patiešām lielisks un pasaulē konkurētspējīgs, taču ar šo piemēru vēlamies pievērst pašmāju dizaina lietām uzmanību arī tepat Latvijā. Bieži vien paši aizmirstam par to, cik labas lietas top mums līdzās.»

Projekta mērķis ir paust atbalstu un popularizēt Latvijas modes mākslinieku un interjera dizaineru darbus. Izstādē aplūkojamas 15 oriģinālas lielformāta fotogrāfijās, kas tapušas ar fotogrāfa Jāņa Deinata un stilistes Agneses Kleinas atbalstu.

Tirdzniecības centra «Spice» direktore Iveta Lāce uzsver: «Projekta tēma ir ļoti aktuāla un tuva tirdzniecības centram «Spice», kas vienmēr cenšas atbalstīt sociāli aktīvus projektus. Mēs ceram, ka fotoizstāde «Spicē» tiešām palīdzēs popularizēt Latvijas dizaina ideju.»

Projekta ietvaros tapušajās fotogrāfijās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis darba lietas kārto pie lakoniska MINT galda, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts izvēlas ZNAK tapetes, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, aplicis «Ars Tela» šalli, tiekas ar «Rīgas Dinamo» hokejistiem, bet aizsardzības ministrs Artis Pabriks RIJADA radītā interjerā veic svarīgas piezīmes uz lappušu malām.

Savukārt veselības ministre Ingrīda Circene dodas viesos, tērpusies Aleksandra Pavlova kleitā, LIAA direktors Andris Ozols valkā ZoFA apavus, Latvijas Institūta direktore Karina Pētersone klāj «Orgamint» palagus, bet Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane fotografējusies Natālijas Jansones radītā tērpā. Fotosesijā piedalījušies arī citi ministri, kuri lieto Latvijā tapušas dizaina lietas.

Jāpiebilst, ka modeļi paši izvēlējās un piemēroja savam raksturam, dzīvesveidam vai hobijam dažādos Latvijas modes un interjera dizaina priekšmetus

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu