Apvidus klases automašīnas joprojām pieprasītākās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas iedzīvotāji joprojām izvēlas iegādāties apvidus automašīnas, liecina «Sixt Leasing» veiktie TCO jeb auto dzīves cikla izmaksu aprēķini par 2012. gada martā pārdotākajiem auto. Statistikas dati liecina, ka martā visvairāk pārdotākās ir apvidus klases automašīnas «Nissan Juke» (41) un «Dacia Duster» (34).

Ekonomiskajā klasē visvairāk pārdotas «Ford Fiesta» (12) un «Škoda Fabia» (11); kompaktklasē – «Škoda Octavia» (25) un «VW Golf» (22); vidējā klasē «VW Passat» (23) un «Toyota Avensis» (18); vieglā komertransporta klasē «Škoda Praktik» (17) un «Fiat Fiorino» (12).

Salīdzinot pārdotāko apvidus auto – «Nissan Juke» ar 1.6i benzīna dzinēju un «Dacia Duster» ar 1.5 dīzeļa dzinēju – dzīves cikla izmaksas, jāsecina, ka ilgtermiņā «Dacia Duster» pārdošanas cena ir par 35,23 LVL (bez PVN/mēnesī) zemāka. «Dacia Duster» ekonomiskumu nosaka zemākas degvielas (par 28,47 LVL bez PVN/mēnesī) un ekspluatācijas izmaksas.

Lai arī «Nissan Juke» pārdošanas cena ir par 929,52 LVL (bez PVN) dārgāka, tā ikmēneša līzinga maksājums ir par 2,18 LVL (bez PVN) zemāks, salīdzinājumā ar sākotnēji lētāko «Dacia Duster». Tas skaidrojams ar to, ka «Nissan Juke» atpakaļpirkuma vērtība ir par 10% augstāka, kas attiecīgi nodrošina augstāku otrreizējā tirgus vērtību un zemāku ikmēneša maksājumu.

Racionālai auto izvēlei jāņem vērā ne tikai tādi faktori kā auto pārdošanas cena, bet arī tā atpirkuma vērtība, degvielas patēriņš, apdrošināšana, kā arī apkopju, remontdarbu izmaksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu