Latvijas kaimiņvalstīs un citviet Eiropā krīt karstuma rekordi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdien lielā Eiropas daļā, tostarp Latvijas kaimiņvalstīs, turpinās karstums, liecina meteoroloģiskā informācija. Vairākos desmitos pilsētu pārspēts 29.aprīļa karstuma rekords, daudzviet kritis arī visa mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Fotogalerijā: Cilvēki Krievijā, Lietuvā, Austrijā, Vācijā izbauda silto laiku

Gaisa temperatūra Čehijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas galvaspilsētās svētdienas pēcpusdienā paaugstinājās līdz +29 grādiem. Vietām Baltkrievijā, Polijā, Rumānijā un Ukrainā termometra stabiņš sasniedza +31 grāda atzīmi. 30 grādu karstums reģistrēts arī Austrijā, Bosnijā un Hercegovinā, Bulgārijā, Grieķijā, Horvātijā, Serbijā un Slovākijā.

Pavasarim neraksturīgi augsto gaisa temperatūru nodrošina anticiklons, kas atrodas virs Eiropas dienvidaustrumu daļas. Latvija atrodas uz robežas starp karstām un vēsām gaisa masām, un svētdien tikai Daugavpils apkaimē gaisa temperatūra pārsniedza +20 grādu atzīmi, bet valsts lielākajā daļā nebija siltāks par +14..+19 grādiem. Dienas vidū Rīgā bija +17 grādu, bet Igaunijas galvaspilsētā Tallinā - tikai +11 grādu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu