Foto: Pakistānā simtiem islāmistu piemin nogalināto bin Ladenu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Simtiem islāmistu trešdien pulcējušies Pakistānas dienvidrietumu pilsētā Kvetā, lai pieminētu pirms gada ASV specvienības reidā nogalināto starptautiskās teroristu organizācijas «Al Qaeda» līderi Osamu bin Ladenu.

Vairāk nekā 500 aktīvistu no talibus atbalstošās reliģiskās politiskās partijas «Jamiat-Ulema-e-Islam» sapulcējās pilsētas centrālajā laukumā, nesot bin Ladena portretus, skandējot «Lai dzīvo Osama» un sadedzinot ASV karogu.

«Osama bija varonis visai musulmaņu pasaulei, viņš bija īsts mudžaheds,» uzrunājot pūli, pavēstīja partijas līderis Abdulkadirs Luni. «Šodien mēs esam sapulcējušies pieminēt viņu. Mūsu sirdīs viņš paliks mūžīgi.»

Visā Pakistānā trešdien tika izsludināts paaugstināts trauksmes stāvoklis, bažījoties, ka kaujinieki varētu sarīkot atriebības uzbrukumus, taču nopietnu incidentu nav bijis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu