Latvijas hokejistiem svarīga uzvara pār Vāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta Stokholmas apakšgrupas spēlē šovakar Latvijas valstsvienība ar 3:2 pieveica Vācijas hokejistus.

Latvija un Vācija 3:2 (1:0, 1:2, 1:0).
Indrašis (Galviņš, Sprukts, 12), M. Rēdlihs (Sprukts, Indrašis, 24), Širokovs (Daugaviņš, 53, vair.); Trips (Lavallē, Hospelts, 25), Hospelts (Raimers, Gogulla, 33).
Vārtsargi: Masaļskis (37/35) - Endrass (27/24).
Soda minūtes: 0-6.

Jau 1. minūtē pēc Kaspara Daugaviņa piespēles vārtu priekšā nūju ripai pielika Aleksejs Širokovs, tomēr Deniss Endrass izglāba vāciešus no vārtu zaudējuma. Turpinājumā laukumā ritēja agresīva un ātra cīņa, kurā nedaudz tuvāk panākumam bija Latvijas hokejisti. Līdz beidzot 12. minūtē pēc Gunta Galviņa metiena cīņu vārtu priekšā uzvarēja Miks Indrašis un raidīja ripu vārtos - 1:0. Pēc gūtajiem vārtiem Latvijas izlase turpināja veidot labus uzbrukumus un dažas minūtes līdz trešdaļas beigām tukšu vārtu priekšā ripa iestrēga Širokova slidā. Vācijas valstsvienībai labākā izdevība bija Sinanam Akdagam, taču savā vietā bija Edgars Masaļskis. 

Otrās trešdaļas 4. minūtē pretuzbrukumā pēc Jāņa Sprukta metiena pirmais pie Endrasa atvairītās ripas bija Miķelis Rēdlihs, kurš panāca 2:0. Tomēr jau pēc nepilnām divām minūtēm Vācijas izlases uzbrucējs Džons Trips samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 2:1. Lai gan pēc neilga brīža laba iespēja atjaunot divu vārtu pārsvaru bija Daugaviņam, kopumā vācieši uzbruka arvien vairāk, bet 13. minūtē Kajs Hospelts panāca izlīdzinājumu - 2:2. Otrajā trešdaļā metienu attiecība bija 11 pret 3 vāciešu labā, turklāt pirmspēdējā minūtē pēc kļūdas savā zonā ripa trāpīja pa Masaļska sargāto vārtu pārliktni.

Trešajā periodā Latvijas hokejisti aktivizējās un piepieda vāciešus nopelnīt trīs noraidījumus. Jau pirmajā vairākumā Latvijas komandai bija lieliskas izdevības gūt vārtus, tomēr tikai ar trešo piegājienu Latvijas izlase spēja atgūt vadību - vispirms pa vārtu stabiņu trāpīja Oskars Bārtulis, bet pēc brīža no Daugaviņa piespēles ripu zem vārtu pārliktņa trieca Aleksejs Širokovs - 3:2. Atlikušajā laikā vācieši centās atspēlēties, taču tuvāk panākumam bija Ronalds Ķēniņš, kurš, metot jau pa tukšiem vārtiem, trāpīja pa stabiņu.

Par labākajiem spēlētājiem aizvadītajā mačā tika atzīti Miķelis Rēdlihs un Kajs Hospelts.

Šīsdienas pirmajās Stokholmas apakšgrupas spēlēs Itālija papildlaikā ar 4:3 uzvarēja Dāniju, bet Krievija ar 4:2 pārspēja Norvēģiju.

Atgādinām, ka sestdien Latvijas izlases hokejisti pasaules čempionātu uzsāka ar zaudējumu Krievijas valstsvienībai - 2:5.

Nākamo maču Latvijas komanda aizvadīs otrdien, kad plkst. 17.15 uzsāks cīņu pret Itālijas izlases hokejistiem.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu