«Stipro Skrējiens» bildēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Kinopilsētā Cinevilla 4.maijā norisinājās jau ceturtais Stipro Skrējiens un ir noskaidroti jaunie ekstrēmā skrējiena laureāti. Kā unikāla ir jāatzīmē Ingas Dauškānes ceturtā uzvara pēc kārtas dāmu konkurencē, portālu «Apollo» informēja «Par Stipru Latviju» pāstāve Līga Abakuka. 

Jau pieteikšanās procesā gāja «karsti» un uz starta līnijas stājās rekorliels dalībnieku skaits, trijās grupās kopā gandrīz 3000 dalībnieki. Lai trasē pieteikami ērti varētu izvietoties tik liels skaits skrējēju, nācās paplašināt atsevišķas trase vietas, pārveidojot šķēršļus un izveidojot jaunus. 

Kā vēlāk atzīmēja daudzi dalībnieki, 7 km garā trase izdevusies sarežģītāka un grūtāka kā iepriekšejos gados, tomēr ne mazāk interesanta un pārdomāta. To savā finiša intervijā neslēpa arī sieviešu skrējiena uzvarētāja Inga Dauškāne, kas solīja arī nākamgad cīnīties par piekto uzvaru. Otrajā vietā sieviešu ieskaitē palika ikgadējā dalībniece Ieva Mauliņa, bet trešajā vietā ierindojās Elīna Elksnīte, kas individuālajā ieskaitē piedalījās pirmoreiz un bija īpaši priecīga par trešo vietu. 

Pēc dāmām uz starta līnijas stājās vairāk kā 1000 vīriešu. Trīskārtējā iepriekšējo gadu uzvarētāja Jāņa Krūmiņa prombūtnē, šoreiz uzvaras laurus varēja plūkt jauns Stipro Skrējiena čempions - Sandis Kuklis, kas 2011.gadā bija trešais. Otro vietu vīriešu konkurencē izcīnija Uģis Karasevs, bet trešo vietu Ivars Žagars. 

Kā pēdējās trasē devās komandas, kur par labāko norisinājās ciņa starp gandrīz 400 komandām ar vairāk kā 1500 skrējējiem. Šajā disciplīnā liels uzsvars bija uz savstarpēju palīdzību un sadarbību. Cīņā ar visu iepriekšējo tūkstošu skrējēju izmētātajiem dubļiem ātrākie finišā nonāca Kuldīgas novada komanda, kas ieguva arī Stiprākās pašvaldības titulu. Komandu izcīņā pie otrās vietas tika SIA Bestlīzings, bet trešo vietu izcīnija komanda «Nekāda Naida», kura ieguva arī Stiprākās augstskolas titulu, jo sastāvēja no Nacionālās Aizsardzības Akadēmijas studentiem. 

Pie Mueller atbalsta balvas traumētākajam dalībniekam tika Lauris Pūkainis, kas trasē izmežģīja potīti. Office day Latvia dāvāto kafijas automātu ieguva SIA Bestlīzings, kurš šogad bija Stiprākais uzņēmums. 

Laika apstākļi šogad īpaši lutināja dalībniekus un tāpēc pie finiša varēja manīt vien smaidošas un apmierinātas sejas, jo galvenais uzdevums- finišēt, bija izpildīts. 

Šogad izaicinājumu skriet ekstrēmajā skrējienā pieņēma arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki. Dziedātājs Intars Busulis startēja Radio SWH komandā un atzina, ka trase bija interesanta un nākamgad varētu startēt atkal. Diemžēl savus kolēģus no SpinFM viņiem pieveikt neizdevās, bet par to pārdzīvojumu neesot. 

Mākslinieciski noskaņotie Dailes teātra aktieri bija priecīgi, ka arī viņiem izdevās pieveikt Stipro Skrējiena trasi un arī apsteigt Nacionālā teātra skrienošos aktierus.  

Šogad komandu ieskaitē startēja arī spēkavīrs Raivis Vidzis, kurš atzina, ka skriet ir daudz savādāk kā celt svarus, taču pierādīja, ka tas ir izdarāms un nākamgad aicina ikvienu izmēģināt arī savus spēkus Stipro Skrējienā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu