Foto: Latvijas hokeja fani Stokholmā ālējas un iekuļas nepatikšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja līdzjutējiem pasaules čempionāta laikā Stokholmā regulāri rodas domstarpības ar vietējiem likumsargiem, turklāt vairāki izlases fani arī tikuši aizturēti, novēroja aģentūra LETA.

Nepatīkamākais starpgadījums bija vērojams svētdien notikušajā Latvijas izlases spēlē pret Vāciju, kad tribīnēs kādam Latvijas līdzjutējam radās konflikts ar vienu no vietējiem policistiem. Noprotams, ka Latvijas fans, kura personība nav zināma, apvainojis likumsargu. Tūdaļ pēc iesaistīšanās vārdu apmaiņā līdzjutēju aplenca ducis policistu un nogādāja slēgtā telpā.

Aizturētā persona likumsargu rokās pavadīja ilgu laiku, bet tās tālākais liktenis nav zināms.

Latvijas fani aģentūrai LETA sūdzējās, ka šādi starpgadījumi rodas regulāri.

Piemēram, kāds līdzjutējs mēģinājis «aplidot» kādu sievieti, cenšoties ar viņu iepazīties. Sieviete par minētās personas uzstājīgajiem mēģinājumiem tuvāk iepazīties nav bijusi sajūsmā un vērsusies policijā, un līdzjutējam drīz vien nācies pamest tribīnes un skaidroties ar likumsargiem.

Aģentūras LETA novērojumi liecina, ka lielākā daļa Latvijas līdzjutēju tribīnēs atrodas stiprā alkohola reibumā, kas vietējiem policistiem var šķist kā agresiju vairojošs apstāklis.

Arī uzrunātie fani apstiprināja, ka policisti pret viņiem ir ļoti stingri un reaģē uz katru mazāko darbību, kas viņiem šķiet agresīva. Tāpat stingri tiek uzraudzīta ārpus halles pirkta alkohola ienešana tribīnēs, apsargiem rūpīgi pārbaudot pat kafijas glāžu saturu.

Vidēji 0,3 litru tilpuma alus pudele hallē nopērkama par mazliet vairāk nekā trim latiem.

Savukārt Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis aģentūrai LETA sacīja, ka Latvijas vēstniecībās Zviedrijā un Somijā pēc konsulārās palīdzības līdz šim nav vērsies neviens Latvijas valstspiederīgais. Tāpat pārstāvniecības nav saņēmušas vietējo iestāžu sūdzības par Latvijas hokeja līdzjutējiem.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu