«OKartes skatuve» finālisti piesaka savu komandu «Nike Riga Run»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Svētdien, 6. maijā, Mežaparkā LNT muzikālā šova «OKartes skatuve» finālisti nedēļu pirms izšķirošajām cīņām pārbaudīja savus spēkus neierastākā vidē. Jaunie mūziķi mikrofonus nomainīja pret sportisku apģērbu, lai ļautos «Nike Riga Run» komandas sagatavotajiem izaicinājumiem. Veiklākais izrādījās Jānis Buķelis kuram tika «Nike+ Sportband» aproce.

«OKartes skatuves» finālistu godu Mežaparkā sarīkotajā «Nike Riga Run» treniņā aizstāvēja Marta Ritova, Oskars Deigelis, Mārtiņš Ruskis, Kašers, Sabīne Berezina, Jānis Buķelis un Kristaps Pujāts. Vispirms jauniešiem tika iedoti «Nike» testa apavu pāris, lai varētu veikt iesildīšanos pirms gaidāmās stafetes. Kā ierasts, to vadīja «Nike Training Club» treneris Ralfs Upmanis, kurš ar finālistiem jau sastrādājies šova rīta rosmēs.
 
Šova finālistiem bija iespēja piedalīties četros sporta veidos. Nodarbību vadīja «Nike Riga Run» profesionāļi – Jānis Razgalis, Arnis Ozoliņš un Inese Nagle skriešanā, Evita Krievāne skrituļslidošanā, Kristaps Lībietis rollerslēpošanā, kā arī Linda Andrusa nūjošanā. Katrs no finālistiem varēja izvēlēties, kuru sporta veidu izmēģināt vai uzlabot jau esošo tehniku zinoša trenera vadībā. Ar īpašu azartu cīņā ar skrituļslidošanas pamatiemaņu apgūšanu devās «OKartes skatuves» finālists Mārtiņš Ruskis. 

Viņš atzina, ka sākums bijis tiešām liels pārbaudījums gribasspēkam, taču gūtās pozitīvās emocijas liks turpināt iesākto darbu: «Pirmo reizi mūžā kāpu uz skrituļslidām. Bija nenormāli bail, neskatoties uz to, ka man vienīgajam bija uzvilkti pilnīgi visi aizsargi. Rokas, kājas trīcēja un nekas, ko varētu nosaukt par slidošanu man nesanāca. Labi vismaz, ka bija Nike treneri pie kuriem pieturēties brīdī, kad zuda līdzsvars. Noteikti mēģināšu vēl kādu reizi uzkāpt uz slidām, pārvarēt savas bailes un varbūt pat iemācīties slidot!»

Pēc tam, kad jaunieši bija aizvadījuši kārtīgu treniņu profesionāļu vadībā, viņiem tika dota iespēja pārbaudīt savus spēkus īpaši izveidotā stafetē. Tajā veiklākais un ātrākais izrādījās Jānis Buķelis, kurš saņēma vērtīgu balvu - «Nike+ Sportband» aproci.  Tā ļauj precīzi fiksēt datus no treniņa (ilgumu, veikto attālumu, ātrumu, patērētās kalorijas) un padarīt nodarbības efektīvākas, izanalizējot iegūto statistiku. Aproces čipu viegli var arī savienot ar datoru un interneta vietnē «nikeplus.com» izveidot savu individuālo profilu. Tajā var saglabāt treniņa rezultātus un veidot savu nodarbību uzskaiti. Ar «Nike+ Sportband» iespējām un lietošanu iepazīstināja «Nike Riga Run» treneris Arnis Ozoliņš.

Par vienu no dienas uzdevumiem bija izvirzīts «OKartes skatuves» komandas izveide startam lielākajā sporta labdarības pasākumā - «Nike Riga Run 2012», kas 26. augustā notiks Mežaparkā. Pēc aktīvi aizvadītā treniņa jaunieši lēma, ka muzikālā šova komandu veidos Kašers, Mārtiņš Ruskis, Antra Stafecka un Sandija Vīgante. Atsevišķi nūjošanas 10 km disciplīnā 26. augustā piedalīsies Jānis Buķelis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu