«Vogue» vairs nebūs redzamas pārlieku kārnas modeles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Modes žurnāla «Vogue» redaktori paziņojuši, ka izdevuma lappusēs vairs nebūs redzamas pārāk jaunas vai pārāk kārnas modeles.

19 valstu izdevumu «Vogue» redaktori parakstījuši paktu, kas tiecas nostiprināt veselīgas modeles tēlu, ceturtdien paziņoja žurnālu izdevējs «Conde Nast International».

Redaktori piekrita «apzināti nestrādāt ar modelēm, kuras jaunākas par 16 gadiem vai kuru izskats liecina par ēšanas traucējumiem», kā arī lūgt kastingu vadītājiem pārbaudīt modeļu personību apliecinošus dokumentus, lai noskaidrotu vecumu.

Bijusī modele Sāra Zifa, kura uzsāka karjeru 14 gadu vecumā, to uzskata par nozīmīgu soli modes pasaulē. «Lielākā daļa «Vogue» izdevumu algo ļoti jaunas meitenes, tāpēc žurnāla apņemšanās izmantot modeles, kurām ir 16 vai vairāk gadu, iezīmē modes industrijas izaugsmi,» viņa teica.

Lielākā daļa žurnālu sekos jaunajām vadlīnijām jau no jūnija numura.

»«Vogue» uzskata, ka veselīgums ir skaists,» teikts «Conde Nast International» vadītāja Džonatana Ņūhausa paziņojumā. «Žurnāla redaktori visā pasaulē vēlas, lai tas atspoguļotu viņu interesi par modeļu veselību un lasītāju labklājību.»

Modeļu veselība pēdējo gadu laikā ir strīdīgs temats, it īpaši pēc divu tērpu demonstrētāju nāvēm 2006. un 2007.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu