Šonedēļ tiks dots starts otrajam SEB MTB maratona posmam Siguldā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šo svētdien, 13. maijā, Siguldā notiks SEB MTB kalnu divriteņu maratonu seriāla otrais posms, kas vienlaicīgi būs Latvijas čempionāts maratona distancē kalnu divriteņiem. Dalībnieki startēs netālu no Gūtmaņa alas, bet, lai sasniegtu finišu, būs jāpievar Siguldas kalns. Interesantā trase sacensības darīs aizraujošas ne tikai dalībniekiem, bet arī viņu līdzjutējiem, kuri varēs vērot riteņbraucēju cīņu ne tikai ar konkurentiem, bet arī ar Turaidas serpentīnu.

«Šis posms būs īpašs ar to, ka starp «Rexona» sporta distances dalībniekiem sacensībās notiks cīņa arī par Latvijas čempionāta medaļām. Turklāt trase būs garāka kā ierasts un jau no starta būs jāpievar pirmais pārbaudījums - serpentīns distances sākumā uz Turaidu. Šajā posmā riteņbraucēju cīņām līdzi ļoti labi varēs sekot arī līdzjutēji, jo trase tika veidota tā, lai līdzjutēji vairākkārt varētu redzēt sportistus distancē. Jau SEB MTB maratona pirmajā posmā Cēsis-Sigulda, kurā piedalījās teju 2500 dalībnieku, tika apliecināta sacensību popularitāte un tās augstais organizatoriskais līmenis. «Mēs kā organizatori varam priecāties, ka ir sasniegts dalībnieku maksimums, un nav šaubu, ka arī Siguldas posms būs teicamā līmenī, jo sadarbība ar Siguldas pilsētu mums ir lieliska, apkārtnes reljefs ļauj veidot kalnainākas trases kā citur» Igo Japiņš pauž gandarījumu par gaidāmo posmu.

«Rexona» sporta distance plānota 75 km gara, «Virši A» tautas distancē dalībniekiem nāksies veikt 50 km, bet «Mammadaba» veselības distancē (bez laika kontroles un sacensību elementa) – aptuveni 35 km. Visās distances ir ir veidotas, balstoties uz Siguldas novadā jau esošajiem riteņbraukšanas maršrutiem, kas ir marķēti un pieejami riteņbraucējiem arī ārpus sacensību laika. Kārums bērnu sacensību trase būs ierīkota starta/finiša rajonā. Distances garums atkarīgs no vecuma grupas un tas ir 400 – 1000 metri.

Sacensību organizators Igo Japiņš pirms Latvijas čempionāta uzsvēra arī SEB MTB maratonu ieguldījumu Latvijas riteņbraukšanas sporta attīstībā. «Gaidāms, ka sacensībās piedalīsies ļoti daudz spēcīgu sportistu. Mums ir arī jaunie talanti, piemēram, no Cēsīm, kas pēc kāda laika varētu papildināt Latvijas izlases rindas. Jau pirmajā posmā notika interesanta cīņa, kurā sporta distancē uzvarēja pērnā gada Latvijas čempions krosā Matīss Preimanis. Domāju, ka šajā posmā cīkstēšanās par uzvaru būs vēl aizraujošāka,» piebilda Japiņš.

Lai vērstu siguldiešu un pilsētas viesu uzmanību uz gaidāmajām sacensībām, no 9. – 20. maijam t/c «Šokolāde» 2. stāvā būs apskatāma pazīstamā sporta fotogrāfa Zigismunda Zālmaņa ceļojošā ekspozīcija «SEB MTB maratoni. 10 gadi foto mirkļos». Tajā apskatāmas fotogrāfijas, kas tapušas iepriekšējos gados SEB MTB velomaratona sacensībās un atspoguļo gan cīņu ar konkurentiem, gan dalībnieku emocijas cīņā ar trasi un sevi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu