<i>Anmary</i> ceļā uz Baku: Man ir svarīgi sajust Latvijas atbalsta enerģiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ir svarīgi just Latvijas iedzīvotāju atbalsta enerģiju, tā pirms došanās uz 57.Eirovīzijas starptautiskajam dziesmu konkursu Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku šodien žurnālistiem sacīja Latvijas dalībniece Anmary. Latvijas delegācija uz Baku dosies jau rīt.

«Dieviņš lēma, ka dziesma uzvarēja Eirovīzijas nacionālajā atlasē, un tagad mums ir priekšā ceļš uz Baku, kur godam pārstāvēsim Latviju. Daudz esam strādājuši pie priekšnesuma un, pateicoties režisorei Dacei Pūcei, horeogrāfei Santai Grīnfeldei un tērpu māksliniecei Indrai Salcevičai, mums ir tapis brīnišķīgs izpildījums,» sacīja Anmary, atzīstot, ka viņai bijusi tā laime izpildīt tekstu autora Rolanda Ūdra un mūzikas autora Ivara Makstnieka radīto dziesmu «Beautiful Song».

Anmary priekšnesumā uz skatuves piedalīsies arī četras dziedātājas, kuras kopā ar Anmary dziedās un arī dejos. Līdzi uz Baku dziedātāja vedīs arī nelielas dāvaniņas - prezentācijas albumu un «Laimas» tumšo šokolādi, kuru rotā Anmary fotogrāfija. Nelielajā albumā bez konkursa dziesmas «Beautiful Song» oriģinālversijas iekļauti arī dziesmas trīs remiksa veidi, no kuriem divus radījis «nWorks» jeb Normunds Rutulis, bet vienu veidojis «EdgeCore's». Tāpat albumā iekļauta jauna dziesma «Your Voice Again», kurai mūziku rakstījusi pati dziedātāja, bet vārdu autors ir Īru dziesmu rakstītājs Šejs Heilijs, kā arī dziedātājas izpildījumā iekļauta Azerbaidžānas tautas dziesma «Sari Gelin».

Savukārt Latvijas Televīzijas valdes loceklis Edgars Kots aicina atcerēties, ka Baku uz skatuves uzstāsies savējie, tādēļ, neskatoties uz to, kādi rezultāti tiks sasniegti konkursā, ar lielu prieku dziedātāja ir jāgaida atgriežamies atpakaļ Latvijā. «Savējie ir jāmīl vienmēr, jo Eirovīzija ir tikai sports. Līdzās Eirovīzijai vienmēr bijis Mārtiņš Freimanis, un to mīlestību mēs vienmēr nesīsim līdzi,» pauda Kots, piebilstot, ka ar sirdi un dvēseli konkursā vienmēr iesaistoties arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Labus panākumus Anmary Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā vēl Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā Elmans Zeinalovs, norādot, ka dziedātāja ir ļoti talantīga.
 
Pavisam drīz Azerbaidžānas galvaspilsētā sāksies 57.Eirovīzijas starptautiskais dziesmu konkurss, un šo notikumu Azerbaidžāna ir ļoti gaidījusi. Konkursā piedalīsies 42 Eiropas valstis. «Mēs mīlam visu valstu ciemiņus, un visi pie mums ir mīļi gaidīti. Azerbaidžāna ir gatava šim konkursam. Prieks, ka Latviju pārstāv tik talantīga dziedātāja. Esmu pārliecināts, ka Anmary ar godu pārstāvēs Latviju šajā konkursā, kā arī ceru, ka Anmary ar savu talantu spēs vēl vairāk satuvināt Azerbaidžānas un Latvijas attiecības,» sacīja Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā.

Azerbaidžānā Anmary piedalīsies mēģinājumos, intervijās, kā arī saviesīgos pasākumos, kā arī dosies ekskursijās, tostarp uz kādu no bērnunamiem. Azerbaidžāna šogad dažādu valstu bērnunamu audzēkņiem rīkoja konkursu, kura uzvarētājiem nodrošinās iespēju ciemoties Azerbaidžānā, apmeklējot arī Eirovīzijas starptautisko dziesmu konkursu. No katras konkursa dalībvalsts uz Azerbaidžānu dosies divi bērni un no Latvijas ceļā dosies bērnunama «Imanta» un «Ziemeļi» audzēkņi, informēja Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska.

Latvija Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā piedalīsies pirmajā pusfinālā 22.maijā un uzstāsies ar ceturto kārtas numuru. Latvijas dalībniecei pirmajā pusfinālā būs jākonkurē ar Melnkalnes, Islandes, Grieķijas, Albānijas, Rumānijas, Šveices, Beļģijas, Somijas, Izraēlas, Sanmarīno, Kipras, Dānijas, Krievijas, Ungārijas, Austrijas, Moldovas un Īrijas izpildītājiem.

Savukārt otrais pusfināls notiks 24.maijā, un tajā par vietu konkursa finālā sacentīsies dalībnieki no Serbijas, Maķedonijas, Nīderlandes, Maltas, Baltkrievijas, Portugāles, Ukrainas, Bulgārijas, Slovēnijas, Horvātijas, Zviedrijas, Gruzijas, Turcijas, Igaunijas, Slovākijas, Norvēģijas, Lietuvas, Bosnijas un Hercegovinas.

2012.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks 26.maijā. No katra pusfināla dalībai Eirovīzijas finālā kvalificēsies desmit dziesmas. Kopumā finālā piedalīsies 26 valstis, jo finālā jau savu iekļūšanu nodrošinājis dalībnieks no Azerbaidžānas, kā arī «lielā piecinieka» valstis - dalībnieki no Lielbritānijas, Francijas, Itālijas, Spānijas un Vācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu