Zaudējums pret Norvēģiju samazina izredzes tikt PČ 1/4 finālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionāta Stokholmas apakšgrupas spēlē šodien Latvijas izlases hokejisti ar 0:3 zaudēja Norvēģijas valstsvienībai.

Latvija un Norvēģija 0:3 (0:1, 0:2, 0:0).
Holoss (13), Martinsens (Trigs, Āsks, 26), Toresens (Hansens, Skreders, 39).
Vārtsargi: Masaļskis (30/27) - Haugens (25/25).
Soda minūtes: 22-8.

Maču aktīvāk iesāka norvēģi, turklāt ziemeļnieku uzbrukumi kļuva arvien bīstamāki. Latvijas komanda atbildēja ar ne pārāk bīstamiem pretuzbrukumiem, tomēr perioda vidū Gints Meija trāpīja pa vārtu stabiņu. Pēc videoieraksta noskatīšanās vārtu guvums netika ieskaitīts, bet jau nākamajā norvēģu uzbrukumā aizsargs Jonass Holoss izlauzās cauri Latvijas komandas aizsardzībai un ripa kuriozā veidā no Rodrigo Laviņa slidas ieslīdēja vārtos - 0:1. Turpinājumā Latvijas hokejisti divas minūtes spēlēja vairākumā, tomēr vārtus gūt neizdevās, bet pirmās trešdaļas izskaņā tikai brīnumainā kārtā savu iespēju vairākumā neizmantoja norvēģi.

Otrās trešdaļas sākumā pa vārtu stabiņu no zilās līnijas trāpīja Georgijs Pujacs, bet pēc brīža Norvēģijas izlases uzbrukumā pēc Matsa Triga metiena ripa trāpīja pa slidu Andreasam Martinsenam un ielidoja Edgara Masaļska «cietoksnī» - 0:2. Turpinājumā abas komandas daudz laika pavadīja nevienādos sastāvos, tomēr rezultāts nemainījās. Bet minūti un 17 sekundes līdz trešdaļas beigām pēc kļūdas savā aizsardzības zonā ripa nonāca pie Patrika Toresena, kurš trešoreiz pārspēja Masaļski - 0:3

Pēdējās 20 minūtēs Norvēģijas hokejisti bija tuvāk ceturtajam vārtu guvumam nekā Latvijas izlases pirmajam. Vairākās epizodēs turpināja glābt Masaļskis, bet Latvijas komandai labākās iespējas gūt goda vārtus bija mača beigās, kad izlase divas minūtes spēlēja vairākumā.

Par labākajiem hokejistiem šajā spēlē tika atzīti Krišjānis Rēdlihs un Larss Haugens.

Šodien Stokholmas apakšgrupā notiks vēl divas spēles, kurā tiksies Vācija un Dānija, kā arī Zviedrija un Itālija.

Atgādinām, ka Latvijas izlases hokejisti šajā čempionātā ar 2:5 zaudēja Krievijai, ar 3:2 pieveica Vāciju, ar 5:0 pārspēja Itāliju un ar 1:3 piekāpās Čehijai.

Nākamajā mačā pirmdien, plkst. 17.15 Latvijas valstsvienība spēkosies ar Dānijas izlases hokejistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu