Jaunās grupas tiek aicinātas pieteikt dalību festivālā «Bildes 2012»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Uldis Sīlis

Šī gada oktobra beigās Rīgas Kongresu namā mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2012» ietvaros notiks koncerts, kurā tiek aicinātas uzstāties jaunās, mazpazīstamās, «Bildēs» vēl nestartējušās grupas kopprojektos ar kādu jau Latvijā zināmu mūziķi. Šāds kopprojektu koncerts pirmo reizi notika 2001. gadā, un šobrīd tas jau ir kļuvis par neatņemamu festivāla sastāvdaļu, kam raksturīgi radoši un izdomas bagāti jauno un pieredzējušo mūziķu kopīgi veidoti priekšnesumi.

Šajā koncertā jaunie mūziķi izpilda divas dziesmas. Viena no tām ir jauno izpildītāju oriģināldziesma, taču otra – jaunā aranžējumā veidota kāda «BILŽU» veterāna dziesma, ar ko kopā tā tiek arī izpildīta.

Kopīgais mēģinājumu process un uzstāšanās festivālā ir piedzīvojums ne tikai jaunajiem izpildītājiem, bet arī jau pieredzējušiem mūziķiem. Nereti pēc veiksmīga kopprojekta izveides jaunie mūziķi un «BILŽU» veterāni kļūst par sadarbības partneriem un kopīgi uzstājas arī citos pasākumos vai, piemēram, ieraksta dziesmu un uzfilmē videoklipu.

Iepriekšējos gados «BILŽU» jauno grupu koncertā sevi ļoti veiksmīgi pieteica šādi kopprojekti: 2001. g. – DRIVING SOUTH & Zigmars Liepiņš, APARĀTS & Mārtiņš Brauns, DZELZS VILKS & Alis P u.c.; 2002. g. – PUTNU BALLE & Mārtiņš Freimanis, RE:PUBLIC & Ingus Ulmanis, Zane Dombrovska & Kārlis Lācis u.c.; 2003. g. – GAIN FAST & Olga Rajecka, HOSPITĀĻU IELA & Roberts Gobziņš, PARALĒLE & Raimonds Bartaševičs, HEADLIGHTS & Aigars Grāvers u.c.; 2004. g. – ASTRO`N`OUT & Horens Stalbe u.c.; 2005. g. – AK69 & Roberts Gobziņš, DAYLIGHT & Jānis Grodums, LIETOTAS MĒBELES NO HOLANDES & Adrians Kukuvass u.c., 2006.gadā – FAME & Intars Busulis, TUMORS & RĪGAS VIĻŅI u.c.; 2007. g. – WILD & Igo, SOUL E-MOTION & Viktors Lapčenoks u.c.; 2008. g. – CAMILLAS & Lauris Reiniks, MELANNA & Juris Kaukulis, Miks Dukurs & Aisha u.c.; 2009. g. – LIVIDO & Mārtiņš Freimanis, THE BLACKOUT & Liene Šomase u.c.; 2010. g. – SUNDAY JAM TOAST & Juris Kulakovs; 2011. g. – STRONG MINT & Gundars Rullis, AR BASĀM KĀJĀM & Marts Kristiāns Kalniņš u.c.

«BILŽU 2011» Jauno grupu uzstāšanos var noskatīties festivāla «YouTube» kanālā.

Grupu STRONG MINT, AR BASĀM KĀJĀM, PREDICT un STARDUST dalībnieki par pieredzi «BILŽU» jauno grupu un veterānu kopprojektu koncertā izsakās šādi:

  • Grupas STRONG MINT bundzinieks Pēteris Ozols: «Sākumā neticējām, ka mums būs jāsadarbojas ar AlisP jeb Gundaru Rulli. Viņš grupas dalībniekiem bija un aizvien ir liels iedvesmas avots. Jāatzīst, ka sākumā bijām neziņā, vai maz varēsim «turēt līdzi», jo lielākā daļa grupas dalībnieku bija gados jauni skolnieki. Baidījāmies, ka mūs neņems nopietni. Bet Gundars atnāca uz mēģinājumu, un tālāk viss gāja kā pa sviestu, bija ļoti viegli saspēlēties. Mēs viņa dziesmu «Zinu, zinu» būtībā salikām no jauna, un līdz ar to katrs ielikām savu artavu tās gala skanējumā. Galu galā, pēc vairākiem mēģinājumiem mēs bijām ļoti apmierināti gan ar dziesmu, gan «BILDĒS» iegūto pieredzi kopumā. Šāda sadarbība viennozīmīgi bija liels gods un lieliska iespēja!»
  • Grupas AR BASĀM KĀJĀM solists Gļebs Peško: «Mums festivāls «BILDES» bija patīkams pārbaudījums, jo bija jāuzstājas kopā ar sabiedrībā labi pazīstamu un talantīgu cilvēku. Sākumā bija nelielas bažas, vai Martam Kristiānam Kalniņam patiks tas, ko mēs spēlējam, vai patiks viņa dziesma mūsu aranžējumā, un pats galvenais – vai mūsu kopīgais veikums patiks klausītājiem. Tiesa, mēs bijām ļoti satraukušies, jo ar Martu pirmo reizi tikāmies tikai dienu pirms koncerta. Viņš apsēdās pie klavierēm un uzsauca: «Nu, džeki, rādiet, kas jums tur  ir!» Un mēs rādījām! Nepilna stunda, un mēģinājums bija galā. Marts atvadījās, sakot, koncertā viss būs super, un aizskrēja tālāk. Lieki teikt, ka koncerts tiešām bija lielisks. Daudzie klausītāji un lieliskā apskaņošana radīja neaizmirstamas sajūtas. Paldies Martam un visam «BILŽU» personālam!»
  • Grupas PREDICT ģitārists Jevgenijs Mironovs: «Pateicoties festivālam «BILDES» mēs satikāmies ar talantīgo Māru Upmani-Holšteinu, ar kuru ne tikai veiksmīgi sagatavojām mūsu uzstāšanos, bet arī kļuvām labi draugi. Festivālā iespējams gūt pozitīvas emocijas, jaunus draugus, kontaktus un iespaidus. Pēc pirmās dziesmas izpildīšanas, kad Kongresu nama milzīgā zāle aplaudēja bez apstāšanas – tā bija svētlaime!»
  • Grupas STARDUST ģitārists un videoklipu režisors Elvijs Menniks: «Sadarbība festivālā kopā ar Normundu Pauniņu («Otra Puse») grupai «Stardust» bija liels izaicinājums. Tā kā klausītājiem gadu gaitā ir izveidojies nemainīgs priekšstats par «Otras Puses» lielākā hīta «Pēc lietus» skanējumu, bija interesanti to pārveidot savas grupas stilā un ar to iepriecināt klausītājus. Patīkami pārsteidza arī festivāla draudzīgā gaisotne un organizatoru profesionalitāte. Ar Normundu mēģinājumos un uz skatuves bija viegli sastrādāties, jo viņš ir ļoti atvērts jaunām idejām. Rezultātā pēc veiksmīgas sadarbības kopā ierakstījām dziesmu «Feja», kurai izveidojām arī videoklipu. Ļoti liels prieks par to, ka ne tikai mēs, bet arī Normunds ir gandarīts par paveikto. Festivālā «BILDES» grupa «Stardust» ieguva nenovērtējamu pieredzi nākotnes izaugsmei.»

AICINĀM PIETEIKT savu dalību festivālā «BILDES 2012» līdz 2012. gada 10. jūnijam!

Piepulcēties «BILDĒM» var arī mūziķi un kolektīvi, kuri vēlas piedalīties «BILŽU» folka jauno dziesminieku, džeza un blūza koncertos. 

Ar «BILDES 2012» jauno grupu dalībnieku atlases noteikumiem iespējams iepazīties festivāla mājaslapā «bildes.lv».

Grupu atlases rezultātus «BILŽU BIROJS» paziņos, nosūtot tos uz grupas kontaktpersonas e-pastu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu