Rātslaukumā bezmaksas jauno grupu un «Satellites LV» koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ceturtdien, 17. maijā, Rīgas Rātslaukumā auksto maija dienu iesildīs jauno grupu koncerts «Red Bull Tourbus» konkursa ietvaros un vakaru kārtīgi uzkarsēs īpašais viesis Satellites LV. Rīgā tiks noskaidrota jau trešā fināliste jauno grupu konkursā, pievienojoties «Crow mother» un «Galaxy Bosons», kas attiecīgi Liepājas un Jelgavas koncertos pārspēja parejās grupas un savā starpā par galveno balvu sacentīsies uz «Red Bull Tourbus» skatuves «Fonofest» festivālā.

Kātrā reģionālajā posmā uz muzikālā autobusa «Red Bull Tourbus» skatuves uzstājas četras grupas, kuras no vairāk nekā simts pieteiktajām izvērtēja žūrija: grupas «Dzelzs Vilks» solists Juris Kaukulis, Gustavo un mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, kas koncertā uzstāsies arī kā DJ. Pagaidām vislielākais pārsteigums izrādījusies grupa «Burned in Blizzard», kas piedalījās Liepājas posmā, taču neuzvarēja, atzīst Uldis Rudaks. «Šo grupu iepriekš nezināju, taču tas man ir patiešām patīkams pārsteigums un atklājums, kas negadās bieži ar grupām, ko iepriekš neesmu dzirdējis. Turklāt viņi spēlē kopā tikai gadu.» Gan «Burned in Blizzard», gan parejām grupām, kas tika labāko divpadsmitniekā, taču neuzvarēja savā reģionālajā konceta atlasē, viss vēl nav zaudēts, jo pēc Rīgas atlases posma «redbull.lv» mājaslapā tiks izsludināta balsošana. No deviņām grupām vēl trīs, par kurām tiks saņemts visvairāk balsu, saņems otru iespēju un uzstāsies «Red Bull Tourbus Ghetto Games edition» 30. jūnijā Ventspilī, kur notiks «Ghetto Games» sporta un mūzikas festivāls. Tāpat kā Liepājas, Jelgavas un Rīgas koncertos, arī Ventspilī skatītāju ovāciju skaļums noteiks uzvarētāju, kas uzstāsies uz «Red Bull Tourbus» skatuves «Fonofest» festivalā un cīnīsies par galveno balvu – iespēju spēlēt uz «Fonofest» lielās skatuves 14. Jūlijā un dzirdēt savu dziesmu radio «SPIN FM» ēterā.

Jāatgādina, ka aprīlī notika reģistrācija Red Bull Tourbus jauno grupu konkursam, kurā pieteicās nedaudz vairāk par 100 grupām dažādos mūzikas stilos. Balvu fondā ir iespēja koncertēt uz vienas skatuves ar «Dzelzs Vilku», «Astro'n'out», «Satellites LV» vai GACHO uz muzikālā autobusa «Red Bull Tourbus» skatuves, bet uzvarētājam būs iespēja uzstāties uz «Fonofest» galvenās skatuves, kā arī dzirdēt savu dziesmu radio «SPIN FM» ēterā. Konkursam nebija ne vecuma, ne mūzikas stila ierobežojumu.

Atlikušie «Red Bull Tourbus» koncerti:

  • 17. maijā, plkst 19.00 Rīgā, Rātslaukumā

Piedalās: «Nepilngadīgā Anna», «Pirmais kurss», «Pūķa gars», SMIND»
Īpašais viesis: Satellites LV

KONCERTS BEZMAKSAS

Afterparty pēc koncerta: Latvijas 1. Rokkafejnīcā Reiterna Namā.

  • 30. jūnijā Ventspilī, plkst. 21.00 «Red Bull Tourbus Ghetto Games edition»

Piedalās: 3 jaunās grupas un GACHO. Ventspilī notiekošajā esktrēmo sporta veidu un mūzikas festivalā «Ghetto Games» piedalās tās grupas, kas Liepājas, Jelgavas vai Rīgas atlases posmos neizcīnīja uzvaru, bet skatītāju balsojums tām dod otru iespēju uzstāties un nopelnīt biļeti uz finālu.

  • «Red Bull Tourbus» fināls

13. un 14. jūlijs «Fonofest», Cēsu novada Uplandos. Katra atlases posma uzvarētāji piektdien, 13. jūlijā spēlē uz «Red Bull Tourbus» skatuves. No šīm trijām grupām viena izcīna iespējas sestdien, 14. jūlijā spēlēt uz «Fonofest» lielās skatuves un savu dziesmu dzirdēs «Spin FM» radio ēterā. Uzvarētāju gan atlases posmos, gan finālā nosaka skatītāju un klausītāju ovāciju skaļums, ko noteiks īpašs skaņas skaļuma mērītājs.

«Red Bull Tourbus» skatuve ir uz paša muzikālā autobusa jumta un šādi konkursi notiek dažādās pasaules valstīs, izmantojot vairākus muzikālos autobusus. «Mūsējais» parasti kursē maršrutā pa Baltijas valstīm, taču mēdz veikt arī talbraucienus uz Čehiju, Slovākiju un Poliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu