Kino skapis, kino vērotāji un ēnas Muzeju naktī Kino muzejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Plaukstošs maijs visapkārt un kārtējā Muzeju nakts ir klāt. Sestdien, 19.maijā no plkst. 21.00  līdz  1.00, XVII gs. Vecrīgas noliktavas sienu jeb Kino muzeja ēku pārklās projekcija. Iepazīstināsim ar mūsu topošo digitālo ekspozīciju KINO SKAPIS, kuras durvis vērsim šī gada rudenī. 

KINO SKAPIS iecerēts kā spoža un pārsteidzoša digitālā ekspozīcija Rīgas Kino muzejā par mūsu kultūras lepnumu - izcilām filmām un spožām kino personībām. Ekspozīcija ir rūpīgi izstrādāts, pamatīgs, izcils kultūras produkts, pie projekta strādājuši labākie un zinošākie savas sfēras speciālisti – kinozinātnieki, kritiķi, mākslinieki – grafiķi, gleznotāji, scenogrāfi – lielākie vārdi Latvijas laikmetīgajā kultūrtelpā.

Savukārt ar krēslas iestāšanos tiks ierādīts Ēnu teātris jeb noderīgas zināšanas - kā iedzīvināt tēlus , bet vakara gaitu novēros tēlnieces Andas Poikānes telpiskie objekti «Kino skatītāji». «Instalācija «Kino skatītāji» ir pārdomas par esošo un neesošo, par Latvijas cilvēkiem, par iedzīvotājiem un kultūru, kura var augt un tikt atbalstīta mijiedarbībā starp cilvēkiem, vidi, radošumu un katra personīgo iniciatīvu.»

Tiekamies Kino skapī!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu