«Chelsea» uzvar 11 metru sitienos un triumfē Čempionu līgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par UEFA Čempionu līgas 2011./2012. gada sezonas uzvarētājiem sestdienas vakarā Minhenes «Allianz» stadionā kļuva Londonas «Chelsea» futbolisti, kuri pēcspēles 11 metru sērijā ar 2:1 pārspēja Minhenes «Bayern» komandu.

Turnīra finālmačā pirmais puslaiks pagāja bez vārtu guvuma, bet bumbu vairāk kontrolēja Minhenes futbolisti, taču Petru Čehu neizdevās pārspēt ne Arjenam Robenam, ne Mario Gomesam. «Bayern» izpildīja 13 sitienus, bet vārtu rāmī divus, tikmēr Londonas futbolisti uz «Bayern» vārtu pusi izdarīja tikai divus sitienus, rāmī raidot vienu.

Otrajā puslaikā vārti tika gūti 11. minūtē, bet Franka Riberī sitiens netika ieskaitīts, jo spēlētājs sitiena brīdī atradās aizmugures stāvoklī. Mača turpinājumā bumba praktiski visu laiku atradās «Chelsea» laukuma pusē, bet Minhenes futbolistiem neizdevās atklāt rezultātu, līdz 83. minūtē to paveica Tomass Millers. Pēc partnera piespēles soda laukumā vācietis ar galvu raidīja bumbu pret zemi un tā pēc atsitiena ielidoja vārtos.

Pēc gūtajiem vārtiem abas komandas veica spēlētāju maiņas - «Chelsea» laukumā sūtīja Fernando Toresu, savukārt «Bayern» Van Buitenu. Pēc viena no retajiem stūra sitieniem pirmais pie bumbas gaisā bija Didjē Drogbā un Kotdivuāras izlases spēlētājs 88. minūtē panāca neizšķirtu - 1:1.

Jau pirmajā papildlaikā otros vārtus varēja gūt «Bayern», kad Drogbā soda laukumā nogāza Riberī, taču Robena izpildīto 11 metru soda sitienu Čehs tvēra. Turpinājumā bīstamāk uzbruka laukuma saimnieki, bet gūt vārtus Minhenes futbolistiem neizdevās un pēc spēlētām 120 minūtēm sekoja pēcspēles 11 metru sitienu sērija.

11 metru sitienu sērija:

Filips Lāms - vārti; Huans Mata - nav;
Mario Gomess - vārti; Davids Luiss - vārti; 
Manuels Noiers - vārti; Frenks Lampards - vārti;

Ivica Oličs - nav; Ešlijs Kols - vārti;
Bastians Švainštaigers - nav; Didjē Drogbā - vārti;

«Chelsea» turnīra finālā spēlēja otro reizi. Pirmo reizi tas notika 2007./2008. gada sezonā, kad Londonas klubs pēcspēles sitienu sērijā piekāpās citam Anglijas klubam «Manchester United».

Savukārt Minhenes komanda turnīrā iepriekš triumfējusi četras reizes (1974.-1976. un 2001.gadā), bet vēl četras reizes spēlējusi finālā.

UEFA Čempionu līgas pēdējo desmit gadu fināli

2012    Londonas «Chelsea» 2:1 (11.m.s.) Minhenes «Bayern»
2011   «Barcelona» 3:1 «Manchester United»
2010   Milānas «Inter» 2:0 Minhenes «Bayern»
2009   «Barcelona» 2:0 «Manchester United»
2008   «Manchester United» 2:1 (11 m.s.) Londonas «Chelsea»
2007   «AC Milan» 2:1 «Liverpool»
2006   «Barcelona» 2:1 Londonas «Arsenal»
2005   «Liverpool FC» 4:3 (11 m.s.) «AC Milan»
2004   «Porto» 3:0 «AS Monaco»
2003   «AC Milan» 1:0 (11 m.s.) Turīnas «Juventus»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu