Skaistumam un veselībai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai jūs zināt, kas ir lielākais cilvēka orgāns? Āda. Tā veic daudz ārkārtīgi svarīgu fizioloģisko funkciju, bet tai ir arī estētiska nozīme – vesela, mirdzoša āda rada daudz ievērojamāku efektu nekā biezs kosmētikas slānis. Tieši tādēļ rūpes par ādu ir tik svarīgas.  

Āda sargā ķermeni no apkārtējās vides ietekmes un mikroorganismiem, tā ir arī maņu orgāns, piedalās vielmaiņā un termoregulācijā. Ja āda ir bojāta, tā nevar pilnvērtīgi veikt savas funkcijas, tādēļ rūpes par to ir ļoti svarīgas.

Otrs aspekts – ādas estētiskā funkcija. Skaista āda ir viens no vispārējā skaistuma tēla pamatakameņiem.

Viens no lielākajiem mūsdienu «bubuļiem», protams, ir celulīts, ko uzskata par kosmētuisku defektu, nevis slimību. Ādā uzkrājas taukšūnas, tiek bojāti saistaudi un āda kļūst nelīdzena, grumbuļaina. Tā rašanās iemesli var būt dažādi – mazkustīgs un/vai neveselīgs dzīvesveids, nepareiza ēšana, hormonu preparātu lietošana u.c. Pret to var cīnīties tikai kompleksi – pievērsties fiziskām aktivitātēm, lietot veselīgu uzturu, veikt pirts procedūras, dzert ūdeni, un, protams, neaizmirst par īpašajiem kosmētikas līdzekļiem. Viens no palīgiem cīņā pret celulītu – kompānijas Glass Onion izstrādātā produktu līnija Lipocaffeine.

Vēl viena ādas problēma – novecošana. Diemžēl āda, tāpat kā viss pārējais, noveco, bet,. Jo agrāk sāk pret to cīnīties, jo vairāk iespējams šo procesu attālināt. Protams, mēs nevaram ietekmēt tā saucamo iekšējo ādas n ovecošanu, kas saistīti ar, piemēram, ģenētiskajiem faktoriem. Toties ārējā novecošanās ietver faktorus, pret kuriem iespējams cīnīties – tā, piemēram, mēs varam regulēt savu atrašanās laiku saulē, atmest smēķēšanu, daudz staigāt svaigā gaisā, dzert ūdeni, labi izgulēties, lietot vitamīniem bagātu uzturu.
 
Ļoti būtiski ir ādas ikdienas kopšana – mitrināšana, attīrīšana, pabarošana. Ir arī speciāli līdzekļi tieši cīņai ar novecošanu, piemēram Glass Onion produktu līnija Staminalis. Savukārt detoksicējoša, dziedinoša un atjaunojoša iedarbība piemīt līnijas Mantra produktiem. 
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu